Meny

To magiske minutter avgjorde hatderbyet

KNUSTE RIVALEN: Arsenals Cecs Fabregas (t.h.) og Robin van Persie var meget sentrale da Tottenham ble knust på Emirates. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal var klart best på Emirates og da de scoret to mål på like mange minutter rett før pause var mye gjort i det klassiske Nord-London oppgjøret. 2-0 scoringen til Cesc Fabregas var også ett av årets mål til nå.

ARSENAL-TOTTENHAM 3-0:

(ABC Nyheter) Arsenal sjokkerte Tottenham i løpet av to minutter mot slutten av første omgang. Først scoret Robin van Persie etter 42 minutter, og rett fra Spurs' avspark snappet Cesc Fabregas ballen, driblet av halve Nord-London og doblet ledelsen.

Etter en time spilt punkterte Robin van Persie kampen fullstendig da han enkelt kunne trille inn 3-0 på åpent mål.

Lå likt på tabellen

Lokaloppgjøret mellom Arsenal og Tottenham hadde en uhyre interessant ramme før avspark på Emirates i London lørdag. De to lå side om side på tabellen på 19 poeng og en eventuell vinner ville få en liten luke på sin argeste konkurrent.

Fjorårets oppgjør på de rødes hjemmebane endte hele 4-4, mens tilsvarende kamp på White Hart Lane ebbet ut med 0-0.

Det var hjemmelaget som startet best i den engelske hovedstaden. De hadde ballen mye, men det var få sjanser å rapportere om de første ti minuttene.

Mest sentral var David Bentley som var inne i varmen hos manager Harry Redknapp etter en sterk ligacup-kamp mot Everton tirsdag. Han scoret et vidunderlig mål i tilsvarende oppgjør for ett år siden og prøvde på det samme i år - uten hell. Han burde også fått gult kort tidlig i kampen etter en altfor sen takling på Thomas Vermaelen.

Enorm redning av Gomes

Med kvarteret unnagjort forsvant et van Persie-frispark via hodet til Gallas og like utenfor Gomes' lengste stolpe. Det var en god sjanse, og det nærmeste noen av lagene hadde kommet så langt.

Minutter senere kom Keane på et farlig løp inn i boksen, men en heroisk takling fra Song avverget farlighetene.

Etter 20 minutter kom kampens første gigantsjanse. Arsjavin avanserte flott oppover i banen og innlegget havnet til slutt hos Fabregas på tolv meter. Han skulle bredside ballen i det åpne målet, men Spurs-keeper Heurelho Gomes fikk kastet seg til siden og reddet med et enormt tigersprang.

Tottenham var også godt med på notene i en omgang med godt tempo og stor nerve. Først fikk Vermaelen akkurat blokkert et godt Corluka-innlegg foran beina på en scoringsklar Crouch, før Keane ble spilt fri alene med Almunia, men han var akkurat for treg til å plukke opp pasningen.

To mål på to minutter

Etter 42 minutter eksploderte det fullstendig og Arsenal scoret to mål på like mange minutter. Først la Sagna inn fra venstre. Van Persie møtte innlegget og slo Bassong i en duell på fem meter. Gomes var ikke kjapt nok nede og ballen trillet i nettet.

Rett fra avspark snappet Fabregas ballen fra Palacios midt på banen, driblet av tre Spurs-spillere og klinket inn 2-0 fra 16 meter. En fantastisk scoring fra spanjolen og bortelaget skjønte lite av hva som hadde truffet dem da de gikk til pause.

Arsenal rett i angrep

Fire minutter ut i den andre omgangen var Arsenal på ferde igjen. Van Persie vendte bort King og la inn. Diaby plukket opp ballen og klinket den mot mål, men Bassong fikk akkurat kroppen mellom ballen og 3-0.

Like etter kom innbytter Eduardo alene mot Gomes, men den brasilianske keeperen var flott ute og stoppet forsøket.

Tottenham prøvde å komme tilbake og like før kampen rundet timen satte de Arsenal-keeper Almunia på kampens første store prøve. David Bentley smalt til på frispark fra 20 meter, men keeperen fikk slått til corner.

Det lille skremmeskuddet fra bortelaget ble effektivt stoppet da van Persie la på til 3-0 minuttet etter. Linjemannen vinket for frispark til Arsenal, men dommer Clattenburg markerte for fordel. Diaby slo inn fra høyre og verken Gomes eller Bassong greide å stoppe ballen. Dermed hadde den nederlandske spissen en enkel jobb da han så godt som avgjorde kampen.

Etter dette gikk mye av luften ut av oppgjøret. Tottenhams håp om å komme tilbake var effektivt slukket og Arsenal var såre fornøyd med å trille ball og komme på ett og annet angrep.

Dermed gikk Arsenal opp i 22 poeng på ti kamper, mens Tottenham forblir bak rivalen med sine 19.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus