Meny

Pakistans president vil knuse alle opprørere

FLYKTET: En eldre mann venter på utdeling av mat, etter at han har flyktet fra kampene nordvest i Pakistan der regjeringen fortsetter sin offensiv mot opprørere. (Foto: REUTERS / Akhtar Soomro / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pakistanske offensiven vil ikke bli begrenset til regionen Sør-Waziristan, sier president Asif Ali Zardari.

Regjeringshæren fortsetter framrykkingen i Sør-Waziristan, som ligger nordvest i Pakistan nær grensen mot Afghanistan. Mange opprørere skal være drept i kampene der i løpet av de siste dagene.

– Denne offensiven er helt nødvendig, den kan ikke stanses før alle opprørerne er knust, sa Zardari til medlemmer av sitt parti PPP lørdag. Hillary Clinton sa under et besøk i Pakistan denne uken at pakistanerne må gå til aksjon mot andre grupper enn Taliban når offensiven i Sør-Waziristan er over.

– Hvis ikke, vil vi være tilbake der vi startet og stå overfor de samme truslene, framholdt den amerikanske utenriksministeren. Hun antydet at pakistanerne ikke gjør nok for å knuse terrornettverket al-Qaida.

President Zardaris uttalelse om at «alle opprørere» vil bli utradert, tolkes som en forsikring om at offensiven også gjelder al-Qaida. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus