Meny

Nordmennene i Kongo kan bli benådet

KAN FÅ AMNESTI: Her tar Joshua French og Tjostolv Moland seg en røyk under ankesaken i Kisangani. Nå kan de bli benådet, ifølge VG. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benådning skal være en av tre mulige løsninger på Kongo-saken.

Ifølge VG har Kongos utenriksminister Alexis Thambwe Mwamba lansert tre mulige løsninger på Kongo-saken overfor Støre, forutsatt at nordmennene også blir dømt i ankesaken.

Les også: Frikjennes i nytt brev

Den ene løsningen er at nordmennene soner hele straffen i Kongo, mens den andre er at de blir overført til Norge etter en viss tids soning i Kongo. Det tredje alternativet er at Moland og French blir benådet etter en soningsperiode i Kongo.

– Vi har fått forståelse for at en benådning etter et begrenset fengselsopphold er et av flere mulige alternativer, sier Støre, som understreker at rettsprosessen må avsluttes først.

Kongos president kan benåde fanger uansett hva de er dømt for, i henhold til kongolesisk rettspraksis. Det er heller ikke uvanlig at han bruker benådningsretten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus