Meny

Jace Everett: «Red Revelations» (Weston Boys/ HumpHead/ Bonnier)

Vampyr møter varulv

Vampyr møter varulv

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går lenge mellom hver gang et så overbevisende talent bare melder seg fra det store intet.

Det begynner å bli mange år siden noen prøvde seg på å modernisere rock-a-billy. Amerikansk ur-rock'n'roll slik det ble foredratt av Elvis og hans kolleger fra Sun Studioet og omegn i Memphis, Tennessee.

Den siste jeg kan huske som virkelig prøvde å sparke rock-a-billy ut av 50-tallet, var Suicide-sangeren Alan Vega (eg. Boruch Alan Bermowitz), som med sine soloplater på første halvdel av 80-tallet laget rock-a-billy som hørtes kontemporær ut. (Mest kjente sang, «Jukebox Baby»).

En ekte hit

For veldig mange som har et sterkt forhold til denne musikken, Elvis etc., så står det ikke til å nekte at preferansene oftest er nostalgiske.

Derfor spisset jeg virkelig ører da jeg puttet det tredje albumet til Evansville, Indiana-sangeren Jace Everett i bilspilleren under en nattlig kjøretur nylig. Jeg forventet meg straight country, slik det meste som kommer fra Nashville vanligvis er. Men det faktum at tidligere Green on Red-gitarist Chuck Prophet er involvert både på produsent, musiker og låtskriversiden, burde selvsagt fått meg til å legge til side nettopp de fordommene.

Kortversjonen her er at vi kommer til å høre mye mer fra Jace Everett i de kommende månedene, enn vi har gjort i de fire årene som har gått siden han debuterte på stort Nashville-selskap.

Velplasserte varulvhyl

Årsaken er at Everett sitter med en bonafide hit-låt i fanget. Sangen «Bad Things» (opprinnelig å finne på debutalbumet, men klokelig hektet på som bonus på ”Red Revelations”) er temasang på den stadig mer populære TV-serien «True Blood», så langt to sesonger dyp serie om vampyrerer i sørstatsmiljø!

Eksponeringen sørger for at Jace Everetts sang også går varm på YouTube.
Vampyrfansen hyler med når Everett lener seg tilbake og messer:«..I wanna do bad things with you…» Etterfylt av velplasserte varulvhyl..

Jace Everett er rett og slett utstyrt med en svært oppsiktvekkende stemme, en knock-out fusjon av Chris Isaak og Jim Morrison! Stemmebånd som strengt tatt kan lage gull av gråstein.

Når han i tillegg har snekret helt utmerkede sanger, fire av dem sammen med Prophet, er han på svært god vei mot noe som ligner på fugl. Det som virkelig prikker inn en svært sterk femmer her, er en produksjon som med autoritet lever opp til potensialet til både sanger og materiale.

Svinger tryllestaven

Prophet, Everett selv og Brad Jones lykkes med å ta fatt i velkjente rock'n'roll-grep, svinge tryllestaven og hale noe helt nytt opp av flosshatten. Presentert i et gnistrende lydbilde som skinner som et nypolert panorama stuevindu. Alle detaljer er klare og tydelige, uten at helheten på noe tidspunkt lider.

Grooven fører innimellom tankene til T-Rex !, andre ganger til The Cramps, uansett hva som foregår under ham, er Everett en intuitiv sanger som fikser hele spektret fra det dype, kontrollerte til hikstingen til Little Richard.

Det går lenge mellom hver gang et så overbevisende talent bare melder seg fra det store intet.

«Red Revelations» har potensialet i seg til å galoppere helt opp i teten i det som tegner til å bli et usedvanlig tett innspurt på plateåret.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus