Meny

- Finanskrisen ikke over

Næring og handelsminister Trond Giske var fredag i møte med president i Norges Rederiforbund Elisabeth Grieg . Foto: Morten Holm / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rederiforbundet advarer mot å avblåse finanskrisen.

- Jeg er ikke enig med Rune Bjerke i at finanskrisen er over, sier president Elisabeth Grieg i Norges Rederiforbund til ANB.

I et intervju i Dagens Næringsliv i forrige uke friskmeldte sjefen i DnB Nor norsk økonomi. Grieg er ikke enig. Hun gir også bankene noe av skylden for den vanskelige situasjonen ved norske verft.

– Utlånsvilligheten blant bankene er så godt som ikke-eksisterende. Hele 40 prosent av offshoreskipene som skal bygges ved norske verft, mangler finansiering. Bankene er i denne sammenheng for alle praktiske formål DnB NOR. De utenlandske aktørene er så å si borte, sier Grieg.

Rederienes problemer skyldes også en tilbakegang i verdenshandelen i på grunn av finanskrisen. Bransjen rammes av kansellerte kontrakter, fallende ordrereserver og mange skip i opplag.

På fredag ble Næringsminister Trond Giske informert om situasjonen av Rederiforbundet.

- At Giske fant anledning til å komme til oss etter bare ti dager som næringsminister, sier noe om hvor viktig vår næring er for Norge, sier Grieg.

– Selv om det ser lysere ut for enkelte bransjer, som kanskje kan være på vei ut av krisen, er det fortsatt svært tunge tider for noen virksomheter. Det er absolutt for tidlig å avblåse finanskrisen, sier Giske.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus