Meny

Bombealarm hos karikaturtegner

Den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard måtte fredag evakueres fra sitt hjem. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mistenkelig pakke er funnet utenfor hjemmet til en av Muhammed-karikaturtegnerne i Danmark, Kurt Westergaard.

Westergaard ble i all hast evakuert fra sitt hjem i Viby ved Århus da det fredag klokken 13.15 ble funnet en mistenkelig pakke på 40X20 cm på trappen til hans hjem, melder jp.dk.

25 hus omkring Westergaards villa er også evakuert.


En bil med bomberyddere ankom stedet i 14.40-tiden.


Politiet i Østjyllands tar ingen sjanser få dager etter at FBI pågrep to menn fra Chicago som skal ha planlagt terroraksjoner mot Danmark. Målene deres skal ha vært den danske avisen Jyllands Posten, som opprinnelig trykket karikaturtegningene av profeten Muhammed, avisens kulturredaktør Flemming Rose og nettopp Kurt Westergaard. Westergaard står bak den berømte tegningen av profeten Muhammed med en bombe i turbanen, melder Politiken.dk.


I fjor ble to tunisere på henholdsvis 26 og 36 år fengslet for å ha planlagt å drepe tegneren. Dansk høyesterett avgjorde senere at den ene av de to mistenkte ikke burde ha vært fengslet, da det ikke var tilstrekkelige bevis mot ham.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus