Må svare på korrupsjonsanklager

En forhørsdommer har gitt ordre om at tidligere president Jaques Chirac må møte i retten for å svare på anklager om underslag. Foto: REUTERS / Charles Platiau / SCANPIX
En forhørsdommer har gitt ordre om at tidligere president Jaques Chirac må møte i retten for å svare på anklager om underslag. Foto: REUTERS / Charles Platiau / SCANPIX

<pFrankrikes tidligere president Jacques Chirac blir den første franske statslederen som må svare på anklager i en fransk rettssal.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten i Paris har tidligere avvist at det er grunnlag for å tiltale Chirac. Men nå har en forhørsdommer likevel gitt ordre om at den tidligere presidenten må møte i retten for å svare på anklager om underslag fra tiden han satt som borgermester i Paris fra 1977 til 1995.

Chirac er sammen med ni andre personer mistenkt for å ha fabrikkert falske arbeidskontrakter til jobber som ikke eksisterte. Lønningene for de ikke-eksisterende jobben skal ha blitt hevet og puttet inn i kassen til Chiracs daværende politiske parti.

Etter at Chirac gikk av som president i 2007, har han vært indirekte innblandet i en rekke saker om korrupsjon, underslag og svertekampanjer. Hvis etterforskerne finner grunnlag for det, vil det også bli reist tiltale mot den tidligere presidenten som ikke lenger har immunitet mot å bli straffeforfulgt.

– Chirac er fast bestemt på å bevise overfor retten at ingen av kontraktene det er snakk om, var falske, sier kontoret til den tidligere presidenten i en uttalelse. (©NTB)

Personvernpolicy