Meny

Må svare på korrupsjonsanklager

En forhørsdommer har gitt ordre om at tidligere president Jaques Chirac må møte i retten for å svare på anklager om underslag. Foto: REUTERS / Charles Platiau / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes tidligere president Jacques Chirac blir den første franske statslederen som må svare på anklager i en fransk rettssal.

Påtalemyndigheten i Paris har tidligere avvist at det er grunnlag for å tiltale Chirac. Men nå har en forhørsdommer likevel gitt ordre om at den tidligere presidenten må møte i retten for å svare på anklager om underslag fra tiden han satt som borgermester i Paris fra 1977 til 1995.

Chirac er sammen med ni andre personer mistenkt for å ha fabrikkert falske arbeidskontrakter til jobber som ikke eksisterte. Lønningene for de ikke-eksisterende jobben skal ha blitt hevet og puttet inn i kassen til Chiracs daværende politiske parti.

Etter at Chirac gikk av som president i 2007, har han vært indirekte innblandet i en rekke saker om korrupsjon, underslag og svertekampanjer. Hvis etterforskerne finner grunnlag for det, vil det også bli reist tiltale mot den tidligere presidenten som ikke lenger har immunitet mot å bli straffeforfulgt.

– Chirac er fast bestemt på å bevise overfor retten at ingen av kontraktene det er snakk om, var falske, sier kontoret til den tidligere presidenten i en uttalelse. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus