Meny

Langerud slutter i Lyn

FÅTT NOK: Lyn-direktør Erik Langerud slutter i Lyn etter denne sesongen. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rolf Magne Walstad kan overta.

BISLETT (ABC Nyheter): Lyn-direktør Erik Langerud har gitt beskjed til styret i den kriserammede klubben at han gir seg etter sesongen.

- Det ligger ingen dramatikk i min avgang, men for at Lyn på best mulig måte skal komme seg videre er det mest fornuftig med en ny leder. Det er behov for en som ikke har med seg all den bagasjen jeg har i ryggsekken når klubben går inn i en ny tid, sier Langerud til ABC Nyheter etter pressekonferanse på Bislett fredag.

Han informerte styret i forrige uke om sin avgjørelse.

- Dette er en prosess som har vart over tid og jeg har sparret meg flere personer om dette. Jeg informerte styret om min avgjørelse for vel en uke siden, fortsetter Langerud til ABC Nyheter.

Fotball 24 timer i døgnet

Han forteller at han føler seg tappet for energi.

- 24 timer i døgnet har det vært fotball for meg, og det har tappet meg for energi. Når jeg ser tilbake, ser jeg at vi har stått overfor noen formidable oppgaver som jeg ikke trodde vi skulle komme opp i, sier Lyn-direktøren.

På pressekonferansen kom det også frem at styret i Lyn ønsker å slå sammen direktør-rollen Langerud har hatt og sportssjef-rollen til Rolf Magne Walstad.

Kan få jobben

Walstad har blitt forespurt om han vil tre inn i denne rollen.

- Jeg er glad for å få den tilliten, men har ikke vurdert om jeg vil takke ja eller nei til stillingen, sier Walstad til ABC Nyheter.

Han understreker at han uansett vil fortsette i klubben. Walstad bekrefter også at han har sagt opp sin stilling på Norges Toppidrettsgymnas. Sportssjefen har det siste året hatt permisjon fra denne jobben.

«Stått som en påle»

Langerud har vært leder siden 1. mai 2007. Fram til en ny direktør er på plass vil Langerud fortsette i jobben.

Lyns styreleder Erik Riste sier at Langerud har «stått som en påle» og representert klubben på en eksemplarisk måte. Riste understreker også at klubben er er i gang med kartleggingen av aktuelle erstattere for Langerud.

- Vi er svært takknemlig for den jobben Erik har gjort for Lyn, vi ønsker ham alt godt videre, sa Riste på Bislett i dag.

Lyn melder fredag også at klubben skal spille på Bislett kommende sesong.

– Kostnadsmessig er Bislett Stadion svært gunstig sammenlignet med Ullevaal Stadion, spesielt når vi vet at prisene på landslagsarenaen vil bli hevet, forklarer Langerud.

Bislett Stadion har en kapasitet på 15.400 tilskuere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus