Meny

Misjonæren Olav Hodne er død

Den norske misjonæren Olav Hodne døde torsdag. Hode jobbet som misjonær i blant annet i Bangladesh og India og har vært tilknyttet Strømmestiftelsen. Han har flere ganger blitt nominert til Nobels fredspris av Mor Teresa og var bestefar til Joshua French. Foto: NTB / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske misjonærhøvdingen Olav Hodne døde torsdag. Var bestefar til Joshua French.

Oslo (NTB): Olav Hodne, som var internasjonalt anerkjent for sitt misjonsarbeid for Den norske Santalmisjon, døde torsdag, 88 år gammel, skriver Vårt Land.

Olav Hodne jobbet som misjonær i blant annet i Bangladesh og India og har vært tilknyttet Strømmestiftelsen.

Han har flere ganger blitt nominert til Nobels fredspris av Mor Teresa.

Han var far til organisasjonslederen og forfatteren Kari Hilde French og bestefar til Joshua French, som ble dømt til døden for drap og spionasje i Kongo.

Hodne ble dr.theol. ved Universitetet i Oslo i 1967. Han var utsendt til India i Santalmisjonens tjeneste i 1948 og var bestyrer for Den Norske skole i Assam 1948-52.

Deretter var han misjonær og tok blant annet opp arbeidet blant flyktninger fra Øst Pakistan.

Han etablerte Cooch Behar Refugee Service i 1964.

Han var engasjert av Det Lutherske Verdensforbunds hjelpe- og utviklingsarbeid i Bangladesh 1972-74 og i India fra 1974 til 1983 som direktør for disse programmer.

Olav Hodne mottok St. Olavs medaljen og er tildelt Nansen-medaljen og Røde Kors Hederstegn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus