Meny

- Stabæk er berget

Fremtiden har vært helrød og svært usikker for Stabæk. Nå har imidlertid nye, hemmelige investorer forpliktet seg til å redde bærumslaget. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubben fikk inn nye rike onkler i ettermiddag.

(ABC Nyheter): - Jeg vil si at Stabæk nå er berget, kommenterer daglig leder Lars Holter Sørensen i Stabæk Fotball AS til ABC Nyheter.

Stabæk Holding-konsernet fikk et negativt driftsresultat på vanvittige 139,8 millioner i fjor. Eierselskapet til fjorårets seriemester har slitt med gjeld på 378,4 millioner og 47,2 millioner i negativ egenkapital.

Fremtiden har vært helrød og svært usikker inntil i ettermiddag. Nå har imidlertid nye, hemmelige investorer forpliktet seg til å redde bærumslaget.

God for 800 millioner

Styreleder Gullik Anthon Jensen i Stabæk Holding AS forteller at mangemillionærene Kjell Christian Ulrichsen og Peder Brinkman Backe overtar holdingselskapet med datterselskapene Fornebu Arena og Fornebu Event. Duoen er ifølge 2008-ligningen god for rundt 800 millioner kroner.

Stabæk Fotball AS blir nå skilt ut fra konsernet og skal stå på egne bein med friske millioner i ryggen.

- Det vil bli foretatt en emisjon i to omganger; en rettet på vel ti millioner og en forpliktende emisjon blant nye og gamle aksjonærer på nyåret på samme vilkår. Det skal iallfall gi ti nye millioner, og legger et veldig godt grunnlag for å redde klubben, sier Gullik Anthon Jensen til ABC Nyheter.

- Stabæk Fotball får i tillegg en meget fordelaktig leieavtale i Telenor Arena, poengterer han.

Hemmelig

Stabæk Holding-styrelederen vedgår at også 2009-underskuddet blir «vesentlig», men vil ikke tallfeste de røde tallene. I fjor skrev selskapet ned 100 millioner av arenainvesteringen på Fornebu. Men hvem som skal spytte inn titalls millioner i årets kriserammede bronsevinner forblir foreløpig hemmelig. Gullik Anthon Jensen viser til Stabæk Fotball-sjef Lars Holter Sørensen. Som heller ikke er altfor snakkesalig.

- Det vil jeg ikke gå ut med nå. Vi må kjøre noen interne prosesser først, men ring igjen om en uke.

- Blir det en totalutskifting av eierne?


- Mye nytt, men også noe av det samme som før.

I fjor var Stabæks Fotball AS heleid av Stabæk Holding AS. De fire største aksjonærene i holdingselskapet var Skogan Gård AS (Kjell Christian Ulrichsen) med 30,8 prosent, Arthur B. Schultz med 18,3 prosent, Sorma Invest AS (Peder Brinkman Backe) med 16,6 prosent og Dinamo Norge AS med 9,6 prosent.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus