Meny

Taliban truer med valg-vold

En FN-bil ses gjennom det sønderskutte vakthuset til Bekhtar Guesthouse i Kabul 28. oktober. Seks utenlandske FN-medarbeidere ble drept i et angrep fra Talibans selvmordsangripere. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanistans Taliban-milits lovet torsdag å øke angrepene før neste ukes andre valgomgang i presidentvalget.

- Vi vil intensivere angrepene våre de kommende dagene. Vi vil forstyrre valget, sier Taliban-talsmann Yousuf Ahmadi til AFP på telefon.

- Vi har nye planer og strategier for angrep som vil forstyrre valget, la talsmannen vekt på.

Angrep fra Taliban, som ble styrtet av amerikanskledete styrker i slutten av 2001, var en stor hindring for velgere i første omgang av valget 20. august. Oppslutningen i enkelte provinser var så lavt som fem prosent.

Omkring 200 voldelige hendelser omkring det første valget ble tillagt Taliban, inkludert amputasjon av fingre merket med lilla blekk som bevis på at man har avgitt sin stemme, samt rakett- og granatangrep mot valglokaler.

Det afghanske forsvarsdepartementet har hevdet at Taliban ikke er i posisjon til å gjennomføre angrep i en slik skala opp mot den andre valgomgangen 7. november, og hevder de ikke har tid til å forberede en slik offensiv.

Men Ahmadi sier onsdagens angrep mot et herberge i Kabul, som etterlot minst fem utenlandske FN-personell døde, viser at president Hamid Karzais regjering ikke kan hindre angrep.

- Deres foranstaltninger er ikke effektive mot våre operasjoner og taktikker, sa han.

- Vi gjennomfører våre angrep etter å ha vurdert alle angrep basert på situasjonen på bakken. Angrepet mot FNs gjestehus var et godt eksempel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus