Meny

Sikkerhetsstyrker pågrepet etter Bagdad-angrep

En irakisk politimann sjekker biler i den irakiske hovedstaden Bagdad. Flere medlemmer i sikkerhetsstyrkene er pågrepet i kjølvannet av dobbeltangrepet i Bagdad søndag. Foto: REUTERS / Saad Shalash / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 60 medlemmer av de irakiske sikkerhetsstyrkene er pågrepet i forbindelse med dobbeltangrepet mot Salhiya i Bagdad søndag, opplyser hæren i Irak.

De pågrepne er utstasjonert i Salhiya, og elleve av dem er offiserer, sier hærens talsperson, general Qasim Atta.

– Kommisjonen som har gransket dobbeltangrepet søndag, har beordret pågripelse av elleve offiserer av ulik grad og 50 medlemmer av sikkerhetsstyrken som var ansvarlig for beskyttelsen av Salhiya, sier Atta.

153 personer ble drept og over 500 såret i det voldsomme dobbeltangrepet mot hjertet av den irakiske hovedstaden søndag. Angrepet er det verste i Irak hittil i år.

Bagdad-guvernør Salah Abdul Razzaq har klandret sikkerhetsstyrkene etter angrepet og kritisert dem for tjenesteforsømmelse og mangel på årvåkenhet. (©NTB
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus