Hockeyspillere foran i vaksinekøen

<p><strong>- JEG VIL OGSÅ HA VAKSINE:</strong>  Det svenske hockeylaget Leksand (blå trøyer) har allerede gitt svineinfluensavaksine til sine spillere - før blant annet gravide og kronisk syke. Her fra en kamp mot Røgle. (Foto: Scanpix). </p>
- JEG VIL OGSÅ HA VAKSINE:  Det svenske hockeylaget Leksand (blå trøyer) har allerede gitt svineinfluensavaksine til sine spillere - før blant annet gravide og kronisk syke. Her fra en kamp mot Røgle. (Foto: Scanpix).

<pSpillerne på det svenske hockeylaget Leksland fikk svineinfluensavaksinen før gravide og kronisk syke. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ishockeylaget Leksand i Sverige har nemlig allerede vaksinert seg. Lagets lege har bestilt vaksinen, noen han selv mener er helt rimelig.

- Hockeyspillere er i risikosonen. De treffer mye folk. Vi har mange astmatikere i troppen med følsomme luftrør. De takles og svetter, og risikoen for smitte er stor, sier Ronny Borelius til Dala-Demokraten.

Samtidig innrømmer Borelius at det handler om penger, fordi de er avhengige av å ha friske spillere.

- Dette gjør de fleste elitelag. Skulle tro at topplagene i den svenske eliteserien er vaksinert til tennene,

Leder for folkehelsa i Leksand, Maria Naartiijärvi, sier til avisen at det er lite de kan gjøre med det, fordi det er hver enkelt lege som avgjør hvem som får vaksinen først. Men hun understreker at kommunen ikke gjør slik med sine egne ansatte

Personvernpolicy