Meny

Risikerer kjempebot

Karanteneutvalget skal avgjøre om Bjarne Håkon Hanssen har brutt informasjonsplikten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen risikerer opp mot en halv million i bot fordi han ikke har informert Karanteneutvalget om sin nye jobb som partner i First House.

Det er Karanteneutvalget som avgjør spørsmål om karantene og saksforbud for statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere ved overgang til stillinger og verv utenfor statsforvaltningen og ved oppstart av næringsvirksomhet.

– Bjarne Håkon Hanssen sendte meg en SMS fra Afrika i går. Der informerte han om at han vil ta kontakt med oss i neste uke, sier leder av Karanteneutvalget, advokat Endre Skjørestad, til Dagens Næringsliv.

I retningslinjene for «Informasjonsplikt, karantene og saksforbud for politikere», går det fram at det er politikeren selv som må vurdere om jobbskiftet er av en slik karakter at Karanteneutvalget skal informeres. Informasjonen må fremlegges i god tid slik at utvalget skal kunne behandle saken før politikeren begynner i ny jobb.

– Generelt kan jeg si at regelverket sier at politikeren plikter, senest tre uker før eventuell tiltredelse, å gi nødvendige opplysninger til utvalget, sier Skjørestad.

Dersom Karanteneutvalget skulle komme til at Hanssen har brutt informasjonsplikten, risikerer den tidligere statsråden en bot som svir. Boten er ifølge regelverket fastsatt tilsvarende inntil seks måneders lønn. Det er utvalget som fastsetter størrelsen på boten. Med Hanssens millionlønn som statsråd, risikerer han dermed opp til en halv million i bot. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus