Praktmål senket Liverpool i Aquilanis debut

AVANSERTE: Fran Merida (19) ga Arsenal ledelsen, Nicklas Bendtner sikret 2-1 - og Arsenal avanserte til kvartfinalen i Ligacupen. Foto: AFP

<pDebutanten snytt for straffe på overtid.</p

Ligacupen, 4. runde

Arsenal – Liverpool 2-1 (1-1). A: Fran Merida (19), Nicklas Bendtner (50). L: Emiliano Insua (26). T: 60.004.

Chelsea – Bolton 4-0 (2-0). C: Salomon Kalou (15), Florent Malouda (26), Deco (67), Didier Drogba (89). T: 41.538.

Manchester C. – Scunthorpe 5-1 (2-1). M: Stephan Ireland (3), Roque Santa Cruz (38), Joleon Lescott (56), Carlos Tevez (71), Michael Johnson (77). S: Jonathan Forte (26). T: 36.358.

Spilt tirsdag: Barnsley – Manchester U. 0-2, Portsmouth – Stoke 4-0, Blackburn – Peterborough 5-2, Tottenham – Everton 2-0, Sunderland – Aston Villa 0-0 (1-3 på straffer).

(NTB)

(ABC Nyheter): Arsenal–Liverpool 2–1.

Liverpool tente gnisten med 2–0 over Manchester United, og blåste ytterligere liv i den ved å annonsere Alberto Aquilanis debut i kveld.

Og 200-millionermannen fikk sin første opptreden som erstatter for Xabi Alonso, og viste lovende tendenser i løpet av kvarteret han fikk.

Men debuten ble aldri minneverdig.

For i det som ble en jevn og underholdende 4. runde-kamp i ligacupen mellom to reservepregede mannskap, trakk Arsenals unggutter det lengste strået.

Scoringer av Fran Merida og Nicklas Bendtner fikset hjemmeseier.

Og Liverpool forlot London en tittelmulighet fattigere.

Aquilani snytt for straffe

Aquilani følte seg imidlertid snytt for straffe på overtid – og hadde rett.

Italieneren fyrte av et brassespark som traff hånden til Philippe Senderos. Dommer Alan Wiley vinket spillet videre.

– Jeg har ikke sett det, men Aquilani fortalte meg at det var straffe. Det kan uansett ikke endres på nå, sier Liverpool-manager Rafael Benítez ifølge BBC.

– Det er skuffende at vi taper, men vi så en del kvalitet, og det var en god kamp med sjanser for begge lag.

På det punktet får Benítez støtte av Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Kvaliteten på kampen var enestående. Begge lag spilte svært godt, og det var lite som skilte dem. Jeg tror erfaringen til stopperduoen (Senderos og Mikaël Silvestre) var avgjørende, sier han.

Praktscoringer

Det var gjestene som skapte kampens første sjanse, og som burde tatt ledelsen etter ni minutter. Liverpool satte opp et vakkert angrep, og David N’Gog hælflikket Philipp Degen igjennom – men høyrebackens avslutning var en typisk høyreback-avslutning: utenfor.

Arsenal ville ikke være dårligere, og puslet sammen et minst like intrikat praktangrep da et drøyt kvarter var spilt.

Kjempemuligheten ble rotet bort av Nicklas Bendtner. Men vertene skulle få sitt ledermål bare to minutter senere. Denne gangen uten klikk-klakk-forspill.

For da Andrej Voronin ga bort ballen i farlig posisjon, slukte Fran Merida sjansen med liv og lyst. Den Barcelona-oppfostrede 19-åringen skjøt i steget fra 18 meter – og klistret ballen i stolpen og inn, nesten helt oppe i krysset.

Bendtner ble matchvinner

Liverpool lot seg imidlertid ikke knekke.

Det gikk ikke mer enn syv minutter før lagene var likt. Og utligningen var ikke mye dårligere enn ledermålet.

Emiliano Insúa så at Arsenal-keeper Lukasz Fabianski sto for langt ute, og klinket til fra drøyt 20 meter. Ballen duppet over polakkens hode, inn i nettet – og Insúa feiret sitt første Liverpool-mål.

Gjestene gikk hardt ut etter pause, men det var Arsenal, med stortalentet Merida i spissen, som var hvassest på banens siste tredjedel.

At de gjorde 2–1 etter 50 minutter, var ikke ufortjent.

Det var en ny flott scoring: Nicklas Bendtner fikk ballen inne i feltet, og dro seg fri fra Martin Skrtel, før han hamret ballen opp i nettaket.

Babel-bom foran åpent mål

Rafael Benítez lot Alberto Aquilani spille det siste kvarteret som innbytter, og fikk lovende takter i retur.

– Aquilani viste kvaliteter, og den fysiske tilstanden kan han bare styrke ved å spille kamper. Forhåpentlig vil han spille en betydelig rolle for oss, sier Benítez.

Men da Ryan Babel bommet på ballen foran åpent mål i sluttminuttene, og Aquilani ikke fikk straffe på overtid, sto det klart at det ikke var Liverpools kveld.

Arsenal påførte Benítez & co. lagets femte tap på seks kamper – neppe det mest smertefulle – og avanserte til kvartfinalen i ligacupen.

Liverpool kan konsentrere seg om ligaen, Champions League og FA-cupen.