Selvmål reddet blekt Norge

Solveig Gulbrandsen (tv), Katarina Istokova og Lenka Gazdikova under VM-kvalifiseringskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Slovakia på Skagerak arena i Skien onsdag kveld. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix.
Solveig Gulbrandsen (tv), Katarina Istokova og Lenka Gazdikova under VM-kvalifiseringskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Slovakia på Skagerak arena i Skien onsdag kveld. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix.

<pNorges fotballjenter slet hardt med Slovakia, men det endte med 1-0-seier i VM-kvalifiseringen onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skien (NTB-Espen Hartvig): De norske jentene klarte ikke å score selv. Det måtte et selvmål til for å redde poengene denne gangen. Spillemessig var det meget tamme saker i høstkulda.

Eli Landsem debuterte som trener med 3-0 over Nederland. Da kom det bare vel 400 tilskuere til Nadderud.

Onsdag var Odds flotte bane arena. Men fotballjentene sliter med å tenne publikum til tross for gode resultater i mange år. Det var 1055 på tribunene denne gangen.

- Jeg er sjeleglad for at det ble tre poeng. Det ble en bra slitedag. Det bedret seg etter pause, og vi hadde rimelig bra kontroll. Uansett skal vi være glade for full pott, mente Landsem, som opplyste at den neste oppgaven blir mot England i La Manga 15. januar.

Svak

Norge spilte en meget svak offensiv førsteomgang (0-0) og skapte ikke mye. Etter pause gikk Landsem over til 4-3-3 fra 4-4-2. Det ga litt mer fart over sakene.

Alexandra Biroova laget selvmål da hun styrte et innlegg i mål presset av Lise Klaveness. Scoringen kom fra kloss hold etter et frispark fra Ingvild Stensland. Norge protesterte like i forkant.

De mente at dommeren ikke skulle blåst for frisparket Stensland tok, men gitt Norge fordel. Nå viste det seg at dommerfeilen ble et lykketreff for Norges del.

Leni Larsen Kaurin kom inn fra start i annen omgang, men hun ble skadd etter bare 20 minutters spill. Hun ble hjulpet ut med vondt i høyrefoten.

Norges beste var Solveig Gulbrandsen. Hun viste mye bra, men lagvenninnene slet med å følge opp.

Isabell Herlovsen hadde ikke sin beste kveld. Verken pasninger eller skudd satt som de burde. Hun ble erstattet av Cecilie Pedersen non minutter før slutt.

Tøff vei

Slovakia er på gang. I 1995 vant Norge 17-0 over samme nasjon i EM-kvalifiseringen.

Norge spiller ikke VM-kvalifisering igjen før mars neste år. Da venter Makedonia hjemme, et lag Slovakia nylig slo 9-0.Hviterussland og Nederland er også med i gruppen.

Veien til VM er likevel lang. De åtte gruppevinnerne i Europa møtes i omspill om fire plasser.

Det er også en mulighet om man taper omspillet. Da venter flere kamper før VM-billetten eventuelt kan bookes.

Verdensmesterskapet spilles i Tyskland i 2011.

Personvernpolicy