Meny

- Nei, jeg drar ikke til Afghanistan

- Ikke bruk for meg, sier Carl Bildt. Foto: Thomas Vermes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges utenriksminister Carl Bildt vil slett ikke overta FN-kontrollen med det kommende valget i Afghanistan, sier han til ABC Nyheter.

Stockholm (ABC Nyheter): Den amerikanske diplomaten Peter Galbraith som fikk sparken etter sin konflikt med FN-utsendingen Kai Eide i Afghanistan, foreslo i New York Times i går å få den svenske utenriksministeren Carl Bildt til å overta kontrollen med det kommende valget i det stridsherjede landet.

Det melder Aftenposten.

Galbraith er sterkt misfornøyd med Eides innsats i Afghanistan. Og siden han gikk av, er spenningen og volden i landet økt.

- Trengs ikke, vil ikke

ABC Nyheter spurte Carl Bildt selv i Riksdagen i Stockholm hva han sier til Galbraiths forslag.

- Jo, jeg leste det. Og mitt svar er nei, sier Bildt.

- Hvorfor ikke?

- Jeg er utenriksminister i Sverige. Dessuten trengs jeg ikke. Den afghanske valgkommisjonen fungerer jo tross all elendigheten ellers i landet, svarer Bildt.

Er ikke arbeidsløs

- Jeg ser altså ikke noe behov for at jeg skulle dra dit. Og hadde det vært et behov, så har jeg nok å gjøre - for å si det mildt. Jeg står ikke akkurat i de arbeidsløses kø, smiler Carl Bildt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus