Meny

FILM: «Michael Jackson's This Is It» (Michael Jackson - Regi: Kenny Ortega)

Meningsløs film om kongen av pop

Meningsløs film om kongen av pop

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blodfansen er de eneste som kan få noe ut av dette.

(ABC Nyheter): Helt siden 25. juni i år er det vel knapt gått én dag der Michael Jackson ikke er nevnt i mediene. Rett før han skulle ha premiere på tidenes konsertserie «This Is It», døde han og sørget for dette tiårets massehysteri.

I kinofilmen «This Is It» skal Michael Jackson-hysteriet utnyttes til fulle. Filmen består nesten kun av filmopptak fra de siste konsertøvelsene før han døde.

Henger ikke sammen

Noen stor kinoopplevelse er dette overhodet ikke. Filmmaterialet og intervjuene som burde vært tatt opp for å kunne gjøre dette til en brukbar dokumentar finnes ikke – rett og slett fordi konsertopptakene aldri var ment for å vises på kino. Dramaturgi, interessante episoder og sammenheng er ikke-eksisterende. Strekkene med dårlig videokvalitet, der lite skjer, er mange og søvndyssende. Grunnen til at de ikke er klippet ned, mistenker jeg er gjort for å gjøre «This Is It» lang nok for kino, og ikke fordi materialet de sitter på er dokumentarisk interessant eller viktig for resten av verden å få se.

Blir «kikker»

«This Is It» har selvsagt kun nådd det store lerretet fordi hovedpersonen er død. I beste fall hadde opptakene i filmen blitt brukt i et halvparten så langt tv-program, om Michael Jackson hadde overlevd. Dermed blir denne filmen som en én time og 52 minutters kinofilm kun for svært spesielt interesserte. Det eneste denne filmen appellerte til hos meg var kikkeren. I hvilken forfatning var artisten i før han døde? Kunne han fortsatt synge og danse som før? Men kikkeren blir fort tilfredsstilt, og når ingenting annet er der for å fange oppmerksomheten, blir dette ekstremt kjedelig.

Forbausende sprek

Ja, Michael Jackson var i overraskende god form under øvelsene. Og ja, det er fantastisk å se han når han først gir alt, og danser og synger så det spruter på scenen. Men disse klippene er det altfor få av. Stort sett markerer han bare under øvelsene. Han står på samme sted på scenen, vugger fram og tilbake, mens han så vidt klynker eller nynner med på musikken. Det funker helt sikkert fint som øving for ham og danserne, men ikke som scener i en kinofilm. Jeg kan ikke se at det er mulig å forsvare at nesten to timer av dette materialet vises på kino.

Kun for fansen

Likevel; «This Is It» er garantert til stor glede for blodfansen. De som lever og ånder for Michael Jacksons musikk og hans utrolig dedikerte detaljarbeid på scenen, vil nok ikke la seg kjede så lett. Men er du en så dedikert fan, vil uansett hver minste bevegelse og hver lille uttalelse bety noe for deg. Det er vel langt fra flertallet av dem som kommer til å se denne filmen, som er såpass engasjert.

«This Is It» dreier seg nok først og fremst om å utnytte dødsfallet til verdens største popstjerne. Det virker mer som man ser på ekstramaterialet til en DVD. Jeg sitter igjen med en vond følelse av at «This is it» er gjort av pengegriske folk, som gjør alt de kan for å smi mens liket er varmt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus