Meny

Få plasser til publikum i «lommemannsaken»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ikke mange plassene til publikum når den såkalte lommemannsaken mandag starter i Follo tingrett i Ski.

– Den store medieinteressen fører til at det kun blir seks-sju plasser igjen til publikum i de første dagene der presset er størst, sier avdelingsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen.

I alt står den 57 år gamle «lommemannen» tiltalt for 74 forhold, 68 av sakene gjelder sedelighetskriminalitet. I alt er det 66 fornærmede. Rettssaken kommer til å pågå i minst fem måneder, og er den største som til nå er ført i det nye tinghuset på Ski i Akershus.

Utfordring

– Saken har et stort omfang. Det blir en utfordring å holde oversikt over alle de involverte i saken, alle de ulike postene. Utfordringen blir også underveis å passe på at alle parters interesser blir ivaretatt på en skikkelig måte, sier tingrettsdommer Eirik Vikanes til NTB.

På grunn av det store omfanget, settes saken med en fortsterkt rett. Vikanes, som er rettens administrator, får med seg en fagdommer og tre meddommere. I tillegg er en meddommer møtende vara.

Saken har to aktorer og to forsvarere. De fornærmede representeres også av i alt 14 bistandsadvokater.

40 plasser

Rettssalen på Ski har 40 tilhørerplasser, som skal deles av presse og publikum. Journalister fra 23-24 ulike aviser, TV og radio har meldt at de kommer til å dekke saken. Seks av dem stiller med egne tegnere i retten.

Hvor mange vitner som kommer til å møte har ikke dommer Vikanes full oversikt over ennå, men det dreier seg om flere hundre. De fleste er naturlig nok aktoratets vitner, mens forsvaret har innkalt rundt 50 vitner, ifølge dommeren.

Det er satt opp en detaljert tidsplan for saken, og ifølge den skal dommen falle midt i mars neste år.

– Det er klart at med så mange aktører, så mange vitner, kan det skje uforutsette ting som gjør at tidsplanen blir forskjøvet. Men vi skal prøve å følge den så godt vi kan, sier Vikanes.

Rettssaken kommer til å pågå fra mandag til torsdag, med rettsfri på fredager. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus