Mathjelp via tekstmelding

Den amerikanske filmstjernen Angelina Jolie (i midten) besøkte irakiske flyktninger i Damaskus i starten av oktober. Foto: AP Photo/UNHCR
Den amerikanske filmstjernen Angelina Jolie (i midten) besøkte irakiske flyktninger i Damaskus i starten av oktober. Foto: AP Photo/UNHCR

<pFlyktninger får tekstmeldinger som kan byttes mot mat.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske flyktninger i Syria vil denne uken starte å motta tekstmeldinger fra FN-organisasjonen Verdens Matvareprogram (WFP). Meldingene skal kunne veksles inn i fersk mat i lokale butikker, skriver Reuters.

De virtuelle matkupongene har en verdi på omtrent 125 norske kroner og vil bli sendt ut til familier hver andre måned som et tillegg til den vanlige hjelpen fra WFP, som sjeldent inneholder fersk mat.

- Flyktningene vil kunne veksle inn de elektroniske kupongene i ris, linser, erter, olje, hermetisert fisk, ost og egg. Matvarer som vanligvis ikke er følger med i tradisjonelle hjelpeforsyninger, sier WFP-talspersonen Emilia Casella.

Det bor mer enn 1,2 millioner irakere i Syria, ifølge syriske myndigheter. Mange av flyktningene hadde med seg penger og eiendeler da de flyktet fra krig og opprørere i hjemlandet, men nå begynner desperasjonen å bre seg, sier Casella.

Så godt som alle de 130.000 irakerene som regelmessig mottar hjelp fra WFP i Syria har mobiltelefoner, og FN-organisasjonene sender ofte ut meldinger med opplysninger om hvor matvareutdelingene vil finne sted.

I starten vil tusen personer delta i prøveprosjektet med digitale matkuponger.
Grunnen til at WFP prøver ut løsninger er at de ønske at flyktningene skal få i seg mer variert mat, men de ønsker også å støtte lokale bønder og kjøpmenn.

- Vi gir ikke bort mat, vi skaper et nytt marked for lokale kjøpmenn sier , Casella.

Personvernpolicy