Meny

Fikk kjempebot for fyllekjøring

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

72-åringen sjanglet, hadde rødvinsbarter og luktet alkohol.

(ABC Nyheter): Den mannlige pensjonisten (72) skulle bare kjøre 5-6 kilometer til sin ektefelle. Det ble en kostbar tur.

Politiet ble nemlig gjort oppmerksom på mannens vinglete kjøring. Politibetjenten som stoppet ham fortalte at 72-åringen sjanglet, hadde rødvinsbarter og luktet alkohol.

125.000 kroner

Nå er pensjonisten dømt i Oslo tingrett til en voldsom bot. 125.000 kroner må mannen betale for kjøring i påvirket tilstand.

- Det er en høy bot. Godt over gjennomsnittet, sier påtaleleder Tore Soldal ved trafikkorpset i Oslo politidistrikt til ABC Nyheter.

Han forteller at politiet ikke fører statistikk på promillebøtene.

1,5 promille

Kjøreturen skjedde for nærmere ett og et halvt år siden, i mai 2008. 72-åringen har selv forklart at han tok en sovetablett kvelden før kjøreturen, samt en halv desiliter vin om morgenen.

To timer etter kjøringen hadde mannen en promille på 0,12. Han hadde også spor av sovemiddel i blodet. Til sammen ble påvirkningsgraden anslått til om lag 1,5 promille da mannen kjørte, ifølge dommen.

På grunn av mannens høye inntekt ble boten svært høy. Promillebøter settes til 1,5 ganger brutto månedsinntekt.

- Har du høy lønn, får du høy bot. Lengden på fengselsstraffen, og om den er betinget eller ubetinget, avgjøres av hvor påvirket vedkommende er, sier Soldal.

Mannen ble i tillegg dømt til 21 dagers betinget fengsel. Han ble også fradømt retten til førerkort i ett år og åtte måneder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus