Meny

Minst 86 drept i terrorangrep

DRAMATISK: TV-bilder fra terroraksjonen i Peshawar. Foto: DAWN TV / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 kvinner og flere barn drept i angrep mot klesmarked for kvinner.

En bilbombe rystet en stappfullt marked i Peshawar onsdag. Så langt er det meldt om minst 80 drepte. De fleste av dem skal være kvinner og barn, ifølge AFP.

Kort tid etter angrepet var det også funnet 213 skadde, og talsmenn for myndighetene sa at tallene kunne komme til å stige. En bygning raste sammen etter eksplosjonen, og flere butikker sto i brann.

Eksplosjonen rammet den overfylte gaten Meena Bazaar of Peshawar, et av de mest innestengte områdene i hele byen.

Hillary Clinton i Pakistan

Angrepet understreker risikoen som de militante islamistene i området utgjør. Angrepet skjedde bare timer etter at den amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton kom til Pakistans hovedstad Islamabad.

- Det var en stort smell, med røyk og støv overalt. Jeg så folk som døde, mens de lå skrikende i gaten.

Røyken lå tungt over området, mens bygninger kollapset i området rundt eksplosjonen. Politiet forsøker fortvilt å evakuere beboere fra de rykende ruinene, mens brannmenn kjemper for å slokke flammene.

- Sitter fast i ruinene

- Det var en bilbombe. Noen sitter fortsatt fast under de sammenraste bygningene. Vi prøver å redde dem, forteller eksplosivspesialisten Shafqat Malik til reportere på stedet.

- Minst 86 mennesker er drept, sier doktor Zafar Iqbal til AFP.

- Det er flere kvinner og barn blant de drepte, bekrefter en annen lege til nyhetsbyrået.

Redningsarbeidere forteller at flere skadde er fanget under sammenraste butikker på åstedet. Det er en stor brann på stedet nå, og sammen med de smale gatene, vanskeliggjør det redningsarbeidet.

Dette markedet er spesielt rettet mot kvinnelige kunder, og er svært populært for byens befolkning som teller 2,5 millioner mennesker.

240 drept i oktober

- En bygning har kollapset, og folk sitter fast i brannen og i bygningen. Dette er det trangeste området i hele byen, sier Sahibzada Mohammad Anees, som er en av byens administratorer til TV-kanalen Express.

Så langt har mer enn 240 mennesker blitt drept i terrorangrep denne måneden. I løpet av de to siste årene har terroristene drept mer enn 2.330 mennesker.

Det pakistanske Taliban, Tehreek-e-Taliban Pakistan, har intensivert angrepene det siste året, siden man kjørte en lastebil fylt med eksplosiver inntil femstjernershotellet Marriot i Islamabad, i september 2008. 60 mennesker ble drept i det angrepet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus