Siv Jensen tar avstand fra Sverigedemokraterna

Markerte avstand: Siv Jensen forsikret de nordiske statsministrene og Nordisk Råd at hun tar avstand fra høyreekstreme partier. Foto: Thomas Vermes
Markerte avstand: Siv Jensen forsikret de nordiske statsministrene og Nordisk Råd at hun tar avstand fra høyreekstreme partier. Foto: Thomas Vermes

<pSiv Jensen markerte avstand til de høyreekstreme partiene Sverigedemokratene og Dansk Folkeparti da hun opptrådte i Nordisk Råd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (ABC Nyheter): Flere talere i Nordisk Råd var nær ved å «brunskvette», det vil si å antyde at Siv Jensen er fremmedfiendtlig og rasistisk da Frp-lederen talte til Nordisk Råd.

- Er alle mennesker likeverdige uansett opprinnelse og hudfarge? Er du aktiv i kampen mot fremmedfiendtlighet? fikk hun spørsmål om.

Og Jensen hadde svar på tiltale:

- Ja. Vi er mot forskjellsbehandling og mot særregler for folk basert på etnisk herkomst.

- Gjør noe mot kjønnslemlestelse!

- Også i våre nordiske land opplever kvinner med minoritetsbakgrunn å bli undertrykt gjennom tvangsekteskap og kjønnslemlestelse, fortsatte Jensen og utfordret sine kritikere:

- Det er den debatten vi tar i Norge. Hvor opptatt er spørsmålsstillerne av dette, ignorerer de at innbyggere i deres egne land ikke nyter av den samme friheten de selv har?

Svaret hennes utløste en av de sjeldne utbruddene av applaus fra salen og galleriet.

Mot høyreekstreme partier

Siv Jensen ble også avkrevd svar om hun støtter de fremmedfiendtlige partiene Sverigedemokraterna og Dansk Folkeparti.

I Sverige der årsmøtet i Nordisk Råd pågår denne uka, er Sverigedemokraterna på frammarsj ifølge meningsmålingene.

- Danske politikere som er bekymret for Dansk Folkeparti og svenske politikere som er bekymret for Sverigedemokraterna, bør kanskje se på grunnene til at disse blir større, og ta tak i egne utfordringer, sa Frp-lederen.

Hyllet kapitalismen

Siv Jensen gikk langt i å hylle kapitalisme og frihandel.

- Kapitalisme skaper fred.

Intet mindre lød budskapet fra Jensen, som konkretiserte dette til økonomisk frihet for selskaper og individer, frihandel og avvikling av tollvernet for norsk landbruk overfor alle u-land.

Personvernpolicy