Meny

Marit Larsen tildelt ærespris

Marit Larsen (th) ble tirsdag tildelt i Oslo Norsk Artistforbunds ærespris og ble gratulert av den første prisvinneren (2001) Nora Brockstedt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Larsen ble tirsdag tildelt Norsk Artistforbunds ærespris for sin innsats som artist, komponist, tekstforfatter, arrangør og kapellmester.

Oslo (NTB): Prisen ble overrakt av kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Larsen, som ble født i 1983, har tross sin unge alder vært i musikkbransjen i over 15 år.

De siste årene har hun gjort stor suksess som soloartist.

«Prisvinnerens solokarriere startet med singelen «Don't Save Me» i 2006 og albumet Under the Surface, som ga henne topplasseringer i Norge for alle de fire singlene, en prestasjon ingen norsk artist har klart verken før eller senere», heter det i juryens begrunnelse.

Tidligere prisvinner Nora Brockstedt var til stede under utdelingen for å gratulere. Det er Marit Larsen takknemlig for:

- Nora Brockstedt kom for å overvære æresprisutdelingen i dag. Stort! Takk igjen til Norsk Artistforbund, skriver hun på Twitter.

Juryen trekker fram den internasjonale suksessen til det siste albumet, «The Chase», som en viktig årsak til at Marit Larsen fikk prisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus