Meny

Valgte vaksinen under tvil

Camilla Rieber Waldjac har sønnen Andreas (4) på fanget mens helsesøster Greta Finneng setter vaksinen mot svineinfluensa. På Bekkestua helsestasjon i Bærum har man startet å vaksinere risikogruppene.{nl}Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til fireåringen Andreas var lenge i tvil om de skulle la sønnen få Pandemrix-vaksinen mot svineinfluensa, men etter nøye avveining valgte de å ta imot tilbudet.

Tirsdag ettermiddag møtte Andreas opp sammen med moren Camilla Rieber Waldjac ved Bekkestua helsestasjon.

– Det var ingen lett avgjørelse. Vi var lenge i tvil og var redde for bivirkningene. Den informasjonen vi har sett har vært motstridende, sier Waldjac til NTB.

For en uke siden kontaktet hun helsestasjonen på Bekkestua og fikk avtalt time.

– At vi til slutt tok kontakt kom mye på grunn av de sterke anbefalingene vi så fra helsemyndighetenes side, sier hun.

Usikkert tidspunkt

Ved helsestasjonene i Bærum Øst og Bærum Vest var planen at de prioriterte gruppene skulle få vaksinen denne uka, men siden det er mangel på vaksine, er det usikkert når vaksinen kan tilbys.

Helsestasjonene i Bærum har for lite av Pandemrix-vaksinen mot svineinfluensa, og i verste fall må massevaksinasjonen utsettes.

Det er klart etter at vaksinasjonen så vidt er i startfasen ved de mange helsestasjonene i kommunen.

Ulik praksis

– Vi fikk mandag 800 doser Pandemrix mot svineinfluensa som skal fordeles på elleve helsestasjoner i Bærum. Allerede nå ser vi at det er for lite, sier leder for Bekkestua helsestasjon Greta Finneng til NTB.

Finneng understreker likevel at alle som er i risikogruppen vil få tilbud om vaksinen.

Barn- og unge i risikogruppen er henvist til helsestasjonene i Bærum, mens gravide er tilbudt vaksinen hos fastlegen. Praksisen er ulik ute i kommunene, og det er foreløpig sparsomt med erfaringer fra den korte perioden som vaksineringen er foretatt. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus