Wehrman forlater Lyn

<p><strong>KUN SEKS KAMPER:</strong> Kasey Wehrman fikk kun seks kamper for Lyn etter overgangen fra Fredrikstad. Nå forlater han osloklubben - det er uaktuelt med spill i lavere divisjoner. (Foto: Scanpix). </p>
KUN SEKS KAMPER: Kasey Wehrman fikk kun seks kamper for Lyn etter overgangen fra Fredrikstad. Nå forlater han osloklubben - det er uaktuelt med spill i lavere divisjoner. (Foto: Scanpix).

<pLyns Kasey Wehrman drar fra Lyn etter denne sesongen.- Jeg skal spille toppfotball, sier australieren til ABC Nyheter. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Når Lyn kommende helg møter Fredrikstad på Ullevaal blir det siste gang Lyns supporterskare Bastionen får se australske Kasey Wehrman i den rød/hvite Lyn-drakten.

Han forsvinner etter denne sesongen og satser på videre spill enten i en annen norsk eliteserieklubb eller en klubb utenfor Norges grenser.

- Vi ble enig om at jeg skulle prøve å redde Lyn fra nedrykk og det klarte vi ikke. Jeg spiller ikke fotball under høyeste nivå så enten blir jeg å se i en ny klubb i Tippeligaen eller så forsøker jeg å komme meg utenlands. Både klubben og jeg er inneforstått med situasjonen, sier Wehrman til ABC Nyheter.

Avtalt i august

Sportssjef Rolf Magne Walstad sier det ikke ligger noen dramatikk i Wehrmans exit fra Lyn. Ifølge ham var dette avtalt allerede da midtbanespilleren kom til klubben.

- Dette var noe vi ble enige om da vi hentet ham i månedskiftet august/september. Vi gjorde det klart at vi ikke hadde bærekraftig økonomi til å ha ham videre i 2010 slik som situasjonen var i Lyn. Skulle det ha blitt en realitet så måtte FFK og Kasey selv ha vært med på en ordning som gjorde dette mulig. Men slik ble det ikke, sier Walstad til ABC Nyheter.

Walstad understreker at Wehrman ble hentet primært av to grunner.

- Vi ønsket å forsterke stallen vår med en god spiller samt få inn litt rutine i en eller unge spillerstall. Vi lyktes ikke å redde plassen, men ønsker å takke Kasey for den innsatsen han la ned i tiden han var her, fortsetter sportssjefen overfor ABC Nyheter.

Not «down under»

Lyns sportssjef Rolf Magne Walstad sier det ikke ligger noen dramatikk i Kasey Wehrmans avgang fra Lyn. (Foto: Scanpix).Lyns sportssjef Rolf Magne Walstad sier det ikke ligger noen dramatikk i Kasey Wehrmans avgang fra Lyn. (Foto: Scanpix).

Kasey Wehrman kom i utgangspunktet til Lyn på lån ut sesongen 2009 fra søndagens motstander FFK, men grunnet av alt rotet rundt Wehrmans manglende arbeidstillatelse da han spilte for FFK tidligere, ble overgangen til årets eliteseriejumbo omgjort til å gjelde på permanent basis.

En retur til plankebyen er ifølge ham selv helt uaktuelt.

- Det skjer ikke, sier han kort om saken,

Dersom norske beilere ikke skulle melde sin interesse er 32-åringen klar for spill i andre europeiske ligaer. Han drar uansett ikke hjem til Australia.

- Jeg ønsker å fortsette å spille i Europa og kan godt tenke meg for eksempel Sverige eller Danmark. Det er helt sikkert at jeg ikke drar hjem til Australia med det første. Jeg føler jeg fortsatt har mer å gi og ønsker ikke å forlate Europa.

Ferie

Dersom Wehrman havner i en norsk klubb etter «lyn-karrieren» i Lyn blir det i så fall hans femte klubb i Norge. Fra før har han tjenestegjort i Moss, Lillestrøm, Fredrikstad og nå til sist Lyn.

Hardhausen innvilger seg en velfortjent ferie etter helgens kamp mot sin gamle lagkamerater og vil starte jobben med å finne ny arbeidsgiver etter det.

- Foreløpig har jeg ingenting konkret på hånden, men jeg regner med vil løse seg ganske raskt. Først skal jeg ha ferie, deretter får vi se hva som skjer, sier han til ABC Nyheter.

Dersom Wehrman slipper til mot Fredrikstad vil han stå bokført med seks kamper for den tradisjonsrike osloklubben.

Personvernpolicy