Meny

Slik har svineinfluensaen rammet verden

11 personer har så langt dødd av H1N1-viruset i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia har flest H1N1-relaterte dødsfall i Europa, mens Brasil har flest dødsfall i verden.

H1N1-DØDSFALL I NORGE
Akershus: Tre kvinner.
 
Oslo: En kvinne og en niårig jente.
 
Vest-Agder: En toårig gutt.
 
Hordaland: En mann.
 
Oppland: En mann.
 
Telemark: En mann.
 
Vestfold: En tenåring.
 
I tillegg har en dansk mann som oppholdt seg i Norge mistet livet.
 
 
(©NTB)


Storbritannia er det landet blant EU- og EFTA-land som har hatt flest dødsfall knyttet til svineinfluensa. Totalt 130 personer har mistet livet som følge av H1N1-viruset, viser siste rapport fra European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).

Organisasjonen gir ut daglige rapporter med oppdatert statistikk over dødsfall, sykehusinnleggelser og rapporterte tilfeller av svineinfluensa verden over.

Flest dødsfall prosentvis

I Spania har 54 personer mistet livet, 36 personer har dødd av svineinfluensa i Frankrike, mens Norge har opplevd 11 dødsfall forbundet med sykdommen, som gjør at Norge rangerer som nummer fire på denne listen.

Det er for øyeblikket 15 nordmenn innlagt på sykehus på grunn av svineinfluensa. Totalt 142 personer har vært lagt inn på norske sykehus som følge av influensasmitte. 4 personer ligger for øyeblikket på overvåkningsavdelingen.

280 døde i Europa

Totalt 280 dødsfall har blitt rapportert i Europa. Det totale antallet dødsfall i verden er 5922 per dags dato. Brasil er det landet i verden som har hatt flest dødsfall knyttet til viruset. Her har 1368 personer dødd. I Sør-Amerika totalt er det 2673 H1N1-relaterte dødsfall.

ECDC gir også ut ukentlige rapporter om utviklingen av svineinfluensaen.

I forrige rapport, datert 23. oktober, går det frem at det er veldig stor utbredelse av svineinfluensa på Island, mens Irland og Storbritannia rapporterte om stor utbredelse. I Norge er fortsatt utbredelsen regnet som liten. Utbredelsen er målt ut fra utbredelsen av annen type influensa.

12 av i alt 22 land i Europa rapporterte om økende tendens av antall tilfeller sammenliknet med uken før.

Nasjonal krisetilstand

I USA har 1004 personer dødd av H1N1-viruset. Rundt 100 av dem er barn. I tillegg får om lag 20.000 personer behandling for svineninfluensa. Lørdag erklærte den amerikanske presidenten Barack Obama nasjonal krisetilstand i USA.

Den formelle erklæringen gjør at amerikanske helseinstitusjoner slipper å ta hensyn til visse føderale regler.

Dermed kan institusjonene innføre krisetiltak som gjør det lettere å takle økningen i antall H1N1-pasienter. 46 stater er hardt rammet både når det gjelder vanlig influensa og svineinfluensa.

Bare Connecticut, Hawaii, New Jersey og South Carolina har til nå vært skånet for epidemier. I Mexico har 314 personer mistet livet av svineinfluensa, mens 86 personer har dødd i Canada.

I Asia er det totale antallet dødsfall 913. I Australia og Stillehavsregionen har 211 personer mistet livet, mens 108 personer har dødd som følge av svineinfluensa i Afrika. I Midtøsten og landene knyttet til Middelhavet har totalt 170 personer mistet livet.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus