Meny

Bet nesten hvithai i to

Dette bildet sender sjokkbølger over Australia. (Faksimile: Sky News)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australia frykter giganthai.

Frykten for en giganthai på opptil seks meter sender sjokkbølger gjennom Australia, etter funnet av en hvithai som nesten var bitt i to.

Hvithaien er kjent som den største rovfisken i verden.

Advarer

Det voldsomme bildet, som du kan se hos Sky News, viser en tre meter lang hvithai som har vært utsatt for massive bitt i kroppen.

Bildet er tatt utenfor kysten ved Queensland. Ifølge eksperter kan rivalen ha vært opp mot seks meter lang. Det er nå sendt ut en advarsel mot å svømme i områdene.

Hvithaien var fortsatt i live da den ble dratt opp av en fiskebåt. Den hadde da satt seg fast i en haifelle.

- Det var virkelig en vekker. Haien som ble dratt opp var i seg selv et betydelig dyr, sier Jeff Krause ved Queenslandfiskeriene til Australias Daily Telegraph.

- Riktig å forsvare

Myndighetene i Australia bruker store summer på å forsvare den menneskelige aktiviteten på kysten, blant annet med diverse hainett og -feller. Disse har tidligere blitt kritisert for å skade migrerende hvaler.

Fiskeriminister Tim Mulherin sier fangsten vitner om at det er riktig å holde haien unna kysten. Det er imidlertid ingen planer for å iverksette spesielle tiltak mot det formodentlig store beistet.

Ifølge Wikipedia kan hvithaier bli opptil seks meter lange og veie rundt to tonn. Den største hvithaien som er fanget var elleve meter lang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus