Meny

Nye hjem for smuglerslangene

14 kongepytoner var blant reptilene Tollvesenet i Kristiansand fant da de kroppsvisterte en mann som kom med rutebåten fra Hirtshals i Danmark søndag ettermiddag. Foto: Kristiansand regiontollsted / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de 14 pytonslangene og de ti øglene som ble funnet teipet fast til en mann under en tollkontroll i Kristiansand søndag, unngår avliving.

Samtlige har fått nye hjem hos Arendal sommerfuglpark og Den lille dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad, skriver Fædrelandsvennen.

Seks kongepytonslanger blir tatt hånd om av Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder, mens resten har fått et nytt hjem hos Arendal Sommerfuglpark.

– Det er hyggelig å kunne hjelpe, for jeg vet jo hva alternativet er. I prinsippet er det ikke slanger vi har veldig stort behov for. Vi har to kongepytoner fra før, men det er veldige rolige dyr som er ok å vise fram til skoleklasser. sier dyreansvarlig Nils Harald Reiersen i Den lille dyrehage.

De ti små leopardgekkoene er blitt mottatt med begeistring i Arendal.

– Se så utrolig fine disse er, det er jo nesten som sukkertøy! Jeg ble helt sjokkert da jeg så dem, sier antropolog og daglig leder i Arendal sommerfuglpark, Magnus Jakobsen.

Det var under en rutinesjekk i Kristiansand søndag at tollvesenet fant reptilene teipet fast på kroppen til en 22 år gammel mann. Rogalendingen kan nå vente seg et forelegg 12.500 kroner.

Smuglingsforsøket har for øvrig vakt internasjonal oppmerksomhet, og den engelske nyhetskanalen BBC har brakt nyheten om krypdyrbeslaget videre. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus