- Hamrén bryter med prinsipper

<p><strong>FÅR KRITIKK:</strong> Idrettsjurist Kenneth André Leren mener Erik Hamrén bryter med et viktig prinsipp innen fotballen - lojaliteten han fortsatt har overfor RBK. (Foto: Scanpix). </p>
FÅR KRITIKK: Idrettsjurist Kenneth André Leren mener Erik Hamrén bryter med et viktig prinsipp innen fotballen - lojaliteten han fortsatt har overfor RBK. (Foto: Scanpix).

<pIdrettsjurist mener Hamrén burde håndtert fremstøtet fra det svenske fotballforbundet på en bedre måte.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Idrettsjurist Kenneth André Leren forstår RBK-trener Erik Hamréns ønske om å snakke med sitt nasjonale forbund vedrørende jobben som trener for det svenske landslaget, men mener samtidig at svensken har brutt et viktig prinsipp i kontrakter som inngås i fotballen.

Les også: – Hamrén sier ja til Sverige

Brutt prinsipp

- Det er ikke vanskelig å forstå Hamrén i denne situasjonen for når presidenten i det svenske fotballforbundet ringer så er det naturlig at man ønsker å se nærmere på situasjonen, og hva de eventuelt har å si.

Leren er ikke i tvil om at «gullsvensken» burde angrepet situasjonen annerledes enn det han har gjort. Hamrén sa selv skulle han «bare ta en kaffe» med president Lars-Åke Lagrell i det svenske fotballforbundet (SvFF).

- Hamrén burde uten tvil ha ventet med disse samtalene. I alle kontrakter følger det med et såkalt «lojalitetsprinsipp» som tilsier at man ikke skal snakke med andre når man er under kontrakt uten at arbeidsgiver er informert. Akkurat dét punktet har Hamrén brutt. Men det er lett å forstå ham, sier Leren til ABC Nyheter.

Sier noe - gjør noe annet

Rosenborg og Nils Skutle er i harnisk over at det svenske fotballforbundet (SvFF) tok kontakt med RBK-trener Erik Hamrén uten å melde fra til årets seriemester på Lerkendal først.

Og i dag kom meldingen om at Erik Hamrén angivelig skal ha takket ja til å overta som sjef for det svenske landslaget i fotball. Gårsdagens samtaler mellom ham og SvFF på Værnes skal ha vært så fruktbare, sett med svenske øyne, at Hamrén nærmest allerede blir beskrevet som ny trener for Zlatan og co.

Leren, som er ekspert på blant annet kontrakter innen fotball, vil ikke frita SvFF for medvirkning til alt bråket i i saken. Han mener opptreden til Lagrell og co.er under enhver kritikk.

- Det som forundrer meg kanskje aller mest er hvordan det svenske fotballforbundet har opptrådt i saken. Alle nasjonale forbund oppfordrer sterkt klubber til å forholde seg til gjeldene regler vedrørende overganger. Nå har gjort dét de selv ikke vil at klubber skal gjøre. Meget merkelig, sier Leren til ABC Nyheter.

Han trekker også frem det internasjonale fotballforbundets (FIFA) holdning til dette.

- Se bare på hva som skjedde med Chelsea for en tid tilbake. De ble straffet for å gå frem på noe av den samme måten.

Leren tror imidlertid ikke det svenske fotballforbundet får noen reaksjon fra FIFA.

RBK sender protest

RBK sier i dag at de vil sende en protest til den europeiske klubborganisasjonen (ECA) vedrørende det svenske fotballforbundets framgangsmåte i det betene trenerspørsmålet.

– Jeg har allerede tatt framgangsmåten til det svenske forbundet opp med ECA (den europeiske klubborganisasjonen) for å gi vårt standpunkt i saken overfor dem. I tillegg sender vi et brev til det svenske forbundet der vi uttrykker vårt syn på situasjonen. Det brevet går herfra om et par timer, sier Skutle til Adressa.no.

Samtidig frikjenner de lagets svenske for all støy som har oppstått.

– Det er positivt at vi ble orientert av ham, og vi føler ikke at han har gjort noe feil, sier Skutle.

ABC Nyheter har kontaktet Rosenborg for å gi Erik Hamrén tilsvarsrett, men får opplyst at RBK-treneren for øyeblikket ikke har anledning til å kommentere saken.

Personvernpolicy