Offeret ber om at saken henlegges

HADDE SEX MED MINDREÅRIG: Roman Polanski (76) ble pågrepet under en filmfestival i Sveits i slutten av september.(Foto: Roberto Pfeil / AP)
HADDE SEX MED MINDREÅRIG: Roman Polanski (76) ble pågrepet under en filmfestival i Sveits i slutten av september.(Foto: Roberto Pfeil / AP)

<pSamantha Geimer, som var 13 år da Polanski hadde sex med henne, har bedt om at saken henlegges. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fornærmede i saken mot stjerneregissør Roman Polanski har bedt om at saken avvises, melder nyhetsbyrået AFP.

Samantha Geimer var bare 13 år da Polanski hadde sex med henne i 1977. Advokaten hennes ba mandag retten om å henlegge saken.

Helseplager

I begjæringen står det at Geimer, som nå lever i Hawaii med mann og barn, har slitt med helseplager etter å ha blitt jaget av media etter at Polanski ble arrestert i Sveits forrige måned.

- Fordelt mellom Samantha og hennes advokater, har de mottatt om lag 500 telefoner fra medier verden rundt som har ønsket en kommentar, står det i begjæringen.

Pågrepet i Sveits

Roman Polanski (76) ble pågrepet under en filmfestival i Sveits i slutten av september.

Polsk-franske Polanski var i Sveits for å motta en ærespris for sitt årelange arbeid som filmregissør.

Den kjente regissøren ble pågrepet på bakgrunn av en arrestordre som ble utstedt av amerikanske myndigheter i 1978.

Flyktet

Polanski flyktet fra USA i 1978, ett år etter å ha erklært seg skyldig i å ha hatt seksuelt samkvem med en Samantha Geimer, som var 13 år på tidspunktet for ugjerningen. Regissøren selv var den gangen 44 år gammel.

Han rømte fra landet før han ble dømt i saken. Siden den gang har Polanski ikke kunnet returnere til USA uten å risikere å bli arrestert på nytt.

Polanski sto tiltalt for å ha gitt medikamenter og alkohol til den 13 år gamle jenta, i tillegg til å ha sex med henne i Jack Nicholsons bolig i Hollywood.

Personvernpolicy