Meny

Budkrig på nye låter

De multinasjonale selskapene er i budkrig om 70 nye låter som Michael Jackson etterlot seg. Foto: Kevork Djansezian (AP Photo/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boet etter Michael Jackson ønsker å selge rettighetene til 70 nye låter signert stjernen.

(ABC Nyheter): Michael Jackson har skrevet og spilt inn 70 nye sanger etter 2004, men rakk aldri å gi ut noe av dette før han døde i juni.

Multinasjonal budkrig

Nå står disse låtene i sentrum for en budkrig som pågår mellom de multinasjonale plateselskapene Sony Music og Universal Music Group, mens ytterligere en anonym aktør i platebransjen også skal ha meldt seg på budkrigen, melder Music-News.

Den avdøde artistens foreløpig ukjente innspillinger skal være sendt til et utvalg plateselskaper som har vist interesse for å gi ut låtene Michael Jackson jobbet med før sin bortgang.

Var i kontakt med selskapene

Jacksons advokat gjennom flere år, John Branca, og hans musikalske samarbeidspartner John McClain, som har tilsynet med stjernens dødsbo, skal ha vært i kontakt med flere plateselskaper for å diskutere rettighetene til denne delen av den musikalske arven superstjernen etterlot seg.

«Universal og Sony har de to beste distribusjonssystemene i verden, så Branca ser etter hvem som kan presentere det høyeste budet», skal en kilde ha sagt til avisen The New York Post.

Overpriset?

Ifølge den samme avisen ønsker boet å få inn mer penger for låtene enn hva Sony-gruppen er villig til å betale for dem. Sony BMG sitter imidlertid fremdeles på rettighetene til det meste av materialet Michael Jackson har spilt inn frem til 2004, og vil fremdeles ivareta rettighetene på artistens backkatalog inntil dette også blir en offisiell del av det endelige boet etter popkongen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus