Norske styrker i skuddveksling

I SKUDDVEKSLING: Norske og afghanske styrker ble lørdag beskutt av afghanske opprørere. (Illustrasjonsfoto: Forsvaret / SCANPIX)
I SKUDDVEKSLING: Norske og afghanske styrker ble lørdag beskutt av afghanske opprørere. (Illustrasjonsfoto: Forsvaret / SCANPIX)

<pDe norske styrkene i Afghanistan havnet i stillingskrig med opprørere. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag var den afghanske hæren på oppdrat, støttet av norske enheter, ved Khwaja Kinti sør for Ghowrmach i Nord-Afghanistan.

Underveis obeserverte de åtte-ti personer på et høydedrag, som åpnet ild med panservernraketter og maskingevær, skriver Forsvaret på sine hjemmesider.

De norske og afghanske soldatene besvarte ilden, og havnet i en stillingskig som varte i nesten tre timer.

Ingen norske eller allierte kom til skade under hendelsen, men en av opprørerne ble bekreftet drept etter at kamphandlingene var over. Det var imidlertid skader på kjøretøy.

– Våre soldater mentorerer og opererer sammen med afghanske sikkerhetsstyrker for å bidra til at de blir i stand til å ivareta sikkerheten i deres eget land. I dette inngår også det å kjempe sammen for å lære dem å gjøre dette på en tryggest mulig måte, uten tap av personell. Også under denne hendelsen har våre soldater opptrådt på en meget profesjonell og god måte, noe som førte til at alle nordmenn og afghanere kom uskadet fra den, sier oberst Kurt Gimre, kontingentsjef i Afghanistan.

Personvernpolicy