Meny

Vant «My fair lady» duell

Keira Knightley stakk av med rollen som vekker skuespillerinnenes kampvilje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utkonkurrerte Scarlett Johansson i kampen om «My Fair Lady».

Det er nå bekreftet at Keira Knightley har fått rollen som Eliza Dolittle i en ny filmatisering av «My Fair Lady».

Bak prosjektet står blant annet regissør Joe Wright, kjent for filmen «Om forlatelse», der Knightley spilte en av hovedrollene.

«My Fair Lady» handler om en blomsterpike som lever på gata i London. Ved en tilfeldighet blir hun plukket opp av en professor i språk som inngår et veddemål om at han ved å lære henne av med sin brede cockney-dialekt kan forvandle henne til en respektert sosietetsdame.

Musikalen er basert på George Bernard Shaws teaterstykke «Pygmalion».

Historien gjentar seg

Johansson og Knightley er ikke de første Hollywood-stjernene som har kjempet om rollen som Eliza i «My Fair Lady».

Musikalen ble første gang filmatisert i 1964 med George Cukor som regissør og Audrey Hepburn i hovedrollen.

Valget av Hepburn som Eliza var kontroversielt da hun utkonkurrerte kollega Julie Andrews i kampen om rollen. Andrews hadde tidligere spilt og sunget Eliza-rollen på Broadway sammen med filmens andre hovedrolleinnehaver Rex Harrison. Filmstudioet avslo Andrews fordi de mente at hun ikke var fotogen nok eller en stor nok stjerne til å kunne trekke inn det store filmpublikummet.

Audrey Hepburn som Eliza.Audrey Hepburn som Eliza.

Hepburn ble vurdert som ikke en god nok sangerinne til å synge i filmen og endte derfor opp med å bli dubbet i filmens sangsekvenser.

Under det følgende års Oscar-utdeling vant Andrews en statuett for sin rolle i Mary Poppins, mens Hepburn ikke ble nominert for sin Eliza. Filmen står likevel i dag som en av de store klassikerne fra 60-tallet.

Mange år senere avslørte Hepburn at også Elisabeth Taylor ønsket å spille Eliza, og at hun hadde vært filmstudioets andre valg.

Keira Knightley og Scarlett Johansson har begge sangerfaring. Knightley spilte nattklubbsangerinne i «The Edge of Love». Scarlett Johansson sang karaoke i Sofia Coppolas «Lost in Translation» og har nylig gitt ut sine tolkninger av Tow Waitz på plate.

På norsk fikk Herborg Kråkevik sitt store gjennombrudd på teaterscenen i 1996 som Eliza Dolittle.

Hvem er best?

Se Keira Knigthley synge her.

Se Scarlett Johansson synge her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus