Meny

Støttes i anklage om kvinnevold

Nicole Kidman innrømte foran utenrikskomiteen i den amerikanske kongressen at Hollywood bidrar til vold mot kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kidman støttes av kollegaer.

I forrige uke sørget skuespiller Nicole Kidman for å skape overskrifter da hun innrømmet at hun tror at Hollywoods filmindustri bidrar til vold mot kvinner.

Dette skjedde på et møte i det amerikanske utenriksdepartetmentet. Her stilte Kidman opp som Goodwill ambassadør i FN for å be om penger og lovendringer til å jobbe for humanitær hjelp til voldsutsatte kvinner i verden.

- Antakelig, var Kidmans svar da en journalist spurte henne om ikke Hollywood må ta noe av ansvaret for volden mot kvinner når de fremstilles som svake sex-objekter i filmer.

Nå får Kidman støtte av skuespillerkollega Samantha Morton, kjent blant annet fra filmer som «Minority Report», «Control» og «New York i et nøtteskall».

- Jeg beundrer Nicole Kidman for å snakke ut. Det var en modig ting å gjøre. Hun gjør det vanskeligere for seg selv fordi hun har en forpliktelse til å respektere studioene som gir henne arbeid, sier Morton til britiske The Guardian.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus