- Alt er min skyld

<p><span style="font-weight: bold">DERFOR TAPTE CHELSEA:</span> Rune Dahl er ikke i tvil om hvorfor Chelsea tapte både mot Wigan og, som her, mot Aston Villa nylig - Rune sviktet sine egne kamprutiner. (Foto. Scanpix). </p>
DERFOR TAPTE CHELSEA: Rune Dahl er ikke i tvil om hvorfor Chelsea tapte både mot Wigan og, som her, mot Aston Villa nylig - Rune sviktet sine egne kamprutiner. (Foto. Scanpix).

Supporter Rune Dahl tar på seg all skyld for Chelseas tap mot både Wigan og Aston Villa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg får ikke panikk når en svart katt krysser veien foran meg, og jeg går like gjerne under en stige som rundt. Jeg er jo ikke overtroisk heller! Eller - jeg var i hvertfall ikke det

Men i løpet av de siste ukene har det skjedd noe som har rokket ved hele min virkelighetsoppfatning. Hele mitt verdensbilde, men la meg starte et annet sted...

Visste du at da Kjetil Rekdal skulle skifte til kamp så trakk han trøya over hodet, tok den halvveis av, før han tok den på igjen. Han var visstnok overbevist om at resultatet i kampen var avhengig av hvordan han tok på seg spillertrøya.

Galskap? Kanskje. Overtro? Helt sikkert.

Men Reka er ikke den eneste.

Det er ikke så lenge siden Kolo Touré kom løpende inn på banen til andreomgang lenge etter at kampen var i gang og fikk gult kort. Årsaken var at han alltid MÅ være sist ut av spillertunnelen. Akkurat den gangen hadde lagkompis William Gallas fått behandling for en liten skade i pausen og var sen ut av garderoben, men fordi Kolo være sist - kom han enda senere.

Gary Lineker scoret aldri under oppvarming fordi målene skulle spares til kampen. Englands og vår egen Captain Fantastic, sier selv han er ekstremt overtroisk og har opp mot 50 ulike greier han må gjøre før kamp. Han alltid sitte på samme setet i spillerbussen, høre på den samme cd'n, parkere på samme sted etc. For noen år siden mistet han lykkeleggskinnene han hadde hatt i ti år under en kamp i Barcelona. Han var oppriktig bekymret og satte i gang en større leteoperasjon, men leggskinnene var og ble borte. Han fikk låne et par av sin gode venn Frank Lampard. De viste seg heldigvis å være magiske de også, så nå har han et nytt par lykkeleggskinn. Spillerne ler av det selv, men nåde den som ødelegger rutinene før kamp.

Den største synden av dem alle er visstnok å berøre et trofé før kampen er i gang. Mot det hjelper ikke engang lykkeleggskinn.

En onsdagskveld i Moskva i mai 2008 skjedde nettopp dét. Det var en spiller som ikke klarte la være berøre Champions League trofeet før kampen og han heter Andrij Sjevtsjenko.

Alle husker jo hva som skjedde.

Terry skulle score på det siste og avgjørende straffesparket, fintet van der Sar feil vei, skled i skuddøyeblikket og bommet på mål. Noen minutter etterpå var alle blå oppløst i tårer. Visstnok skal flere AC Milan spillere ha berørt Champions League trofeet på vei til garderoben i pausen på stillingen 3-0 over Liverpool en gang. Behøver jeg si mer?

At spillerne som skal i aksjon er nøye med alle sære overtroiske ritualer er mulig å forstå. De skal tross alt være på banen og kan avgjøre kampen i den ene eller andre retningen.

Men spiller det noen rolle hva tilskuerne gjør? De som er på tribunen med eller uten badeball? Hva med alle som sitter foran tv-apparatene eller følger oppdateringer på nett.

Kan de påvirke kamputfallet?

Et av Hans Kongelige Høyhets Jose Mourinhos postulater handlet om at alle måtte stå bak klubben og at vi måtte opptre som en. En tanke skulle gjennomsyre klubben, fra eieren, via styret, den sportslige ledelsen, spillerne, støtteapparat, de som vasker på toalettene til supportere over hele verden. En tanke; Vi skal vinne og ingenting kan stoppe oss for vi står samlet som en. Er det i kvantefysikk de forsøker forklare at alt egentlig henger sammen med alt? Eller er det i «The Secret»? Uansett er det få som nekter for at man er sterkere samlet enn hver for seg. Dette får meg til å tenke at dersom bare en bryter ut av denne store helheten så kan det få uante konsekvenser. Det er jo nettopp det kaosteoriens sommerfugleffekt handler om.

Hvor skal jeg? Jo - jeg har selv et fast rituale før kamp.

Et par dager før kamp pleier jeg gå inn på ulike Chelseaforum på nett, leser innlegg, skriver kanskje et par selv, og begynner å glede meg - bygge opp en stemning. Dersom jeg har mulighet til det ser jeg selvfølgelig kampen. Går den ikke på tv, følger jeg den på nett. Dessuten drikker jeg konsekvent kaffe av det gamle slitte Chelseakruset mitt.

Lørdag 26 september var jeg i Frankrike på høstferie og hadde en deilig dag i sola med familie og venner, god mat og god drikke. Det var først utpå kvelden jeg kom på at vi hadde hatt kamp og fikk sjekket sluttresultatet. Tap, 1-3 borte mot Wigan!!? Hvordan var det mulig? «Jaja, alle taper en gang i blant» tenkte jeg. Lørdag 17. oktober var jeg på hyttetur oppe i den norske fjellheimen med venner jeg ikke hadde sett på lenge. Været var fantastisk og for andre gang på bare noen uker glemte jeg rett og slett at vi hadde kamp. Resultatet ble et nytt tap, sesongens andre, borte mot Aston Villa.

Det var da mistanken slo meg med all sin grusomme tyngde.

Var alt min feil?
Påvirket jeg kamputfallet fordi jeg brøt med rutinene mine?
Det hørtes for dumt ut, men for at Chelsea skal få den suksessen de fortjener er jeg villig til å strekke meg langt og tar ingen sjanser.

På de to påfølgende kampene har jeg vært ekstra nøye med å følge rutinene mine. Jeg har vært inne på Chelseaforum, jeg har skrevet og diskutert, gledet meg, fulgt kampene på tv og drukket kaffe av mitt gode gamle slitte Chelseakrus, selveste lykkekruset! Resultatene har ikke latt vente på seg; 4-0 over Atletico Madrid i midtuken og 5-0 over Blackburn i helgen.

Så til alle blå;

Jeg beklager de to tapene tidligere i høst. De tar jeg på min kappe. Alt er min skyld. Men - om tapene er min skyld, så må vel seier være det også? I så fall blir dette en fantastisk sesong. Det skal ikke stå på meg for jeg har kjøpt inn masse kaffe. Gjør plass i premieskapet på Stamford Bridge for vi går for fem titler.

One down - four to go!

Les Rune Dahls tidligere kommentarer på ABC Nyheter

Bedre enn sex

Heller død enn rød

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Oslo-byrådet vil massivt redusere biltrafikken10:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Russisk isbryter vest av Ålesund meldte mayday08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 Tok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Tyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu
Siste nytt
11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeOslo-byrådet vil massivt redusere biltrafikken10:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeRussisk isbryter vest av Ålesund meldte mayday08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeTok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenTyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus