En groundhoppers glade hverdag

<p><span style="font-weight: bold">GROUNDHOPPER: </span>Trond «Bluenose» Fuhre har som mål å besøke 92 baner i engelsk fotball. Her fra oktoberturen til Dagenham&Redbridge. (Foto: Privat). </p>
GROUNDHOPPER: Trond «Bluenose» Fuhre har som mål å besøke 92 baner i engelsk fotball. Her fra oktoberturen til Dagenham&Redbridge. (Foto: Privat).

Når man er glad i fotball og da spesielt engelsk fotball, er mulighetene store.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan følge ditt favorittlag fra Norge på nært hold gjennom media, nettet og ikke minst reise på tur til balløya.

Men for noen av oss frelste er ikke det nok å se sitt kjære lag fra godstolen, men besøke alle de 92 klubbene i ligasystemet. Nå inkluderes også Blue Square Premier League (nivå 5).

I Norge har vi en paraplyorganisasjon for norske supporterklubber for britiske lag, Supporterunionen for Britisk Fotball. En av deres aktiviteter er å ha en groundhopperliste som viser hvor mange klubber/stadion du har besøkt. Se www.supporterunionen.no

- Konge med besøk

Som Birmingham City FC-supporter er det alltid de som prioriteres når man reiser over dammen, men noen helger er det spillefri i Premier League/Championship og da kan man utnytte dette ved å reise på en skikkelig groundhoppertur. Man reiser uten stress, fordi resultatene av fotballkampen ikke betyr så mye.

Man nyter totaliteten med å se fotball det vi engang så på TV i Norge. Skikkelig kraftfotball med tempo som ikke står i stil med teknikk og eleganse. I de nedre divisjoner i England finner du sjelen i britisk fotball, både på og utenfor banen. For oss som vokste opp på 70/80 tallet med tippekampen er dette arenaer som gir skikkelig valuta for pengene. Pur engelsk på alle slags vis. Her kommer du ofte i kontakt med de lokale supportere og de synes det er helt konge at du besøker deres klubb. Mange av klubbene i League 1 og 2 har store fellesrom i hovedtribunen som benyttes til pub/matservering på kampdager. Her er også bortesupportere velkomne, noe sånt finnes ikke i Premier League. Til dags dato ikke jeg opplevd bråk og spetakkel på slike sammenkomster.

Kun 16 år gammel

Grytidlig lørdag 10. oktober tar jeg Torpekspressen fra bussterminalen i Oslo til flyplassen i Sandefjord. Derfra bringer Ryanair meg til Stansted Airport. En flyplass som ligger ca 45 min med tog fra London sentrum. Mitt mål for helgen er å besøke League 2 klubbene Dagenham & Redbridge og Notts County. Som groundhopper har du en «liten» planlegger i deg. På en helg som dette er det mange avgjørelser som skal tas. Du er på reisefot og kommer til steder du aldri har vært og muligens aldri kommer tilbake til. For meg er toget min beste venn når man reiser på kryss og tvers i England. Du kan stole på toget angående tider og rutenettet er briljant.

Det var ikke enkelt å komme til The London Borough of Barking & Dagenham Stadium, hjemmebanen til «Daggers» (klubbens klengenavn) fra tog/tube stasjonen Liverpool Street. På grunn av vedlikehold på undergrunnsbanen (Districtline) til området Essex, måtte jeg ta tog og buss før jeg ankom klubben som kun er 16 år gammel. Dette er en klubb som er slått sammen av amatørklubbene Leytonstone, Ilford, Walthamstow Avenue som dannet Redbridge Forest, som igjen slo seg sammen med Dagenham FC i 1992 til dagens klubbnavn. Klubbens store gjennombrudd kom i 2007 da de vant Fotball Conference tittelen og har spilt i League 2 siden.

Må kjøpe mug

Ved ankomst må en billett kjøpes i ticketoffice, men her betaler du ved inngangene (uten å få en billett) fikk jeg vite. Surt for meg, som samler alle kampbilletter i fotoalbum som bevis og historieforteller.

Som vanlig kjøpes klubbens «mug/kopp», en tradisjon som jeg har på alle nye baner jeg besøker. Det begynner å bli fullt i kjøkkenskapet hjemme nå, da dette var min 74 besøke bane etter SBF`s reglement. Til min glede har også denne klubben et stort fellesrom for supportere og min første pint blir bestilt raskt.

I dagens kampprogam kan jeg lese om manager John Still refleksjoner over klubbens prestasjoner de siste uker. Essex-klubben har gjort det meget bra til nå og ligger til dagens match på en solid 3. plass på tabellen. Jeg kommer i kontakt med noen hyggelige hjemmesupportere og man føler seg velkommen. Da jeg nevner mangel på kampbillett, ble det ordnet på 1-2-3. Den fikk jeg kjøpt for kun £11. Personen som ordnet biffen jobbet for klubben (Kitman) og jeg blir invitert til å «stå» sammen med hans venner under kampen. Dagens motstander er bånnlaget Darlington med Steve Staunton som nyansatt (ut sesongen) manager.

Møtte nordmann

«The Quakers» kom under administrasjon i februar 2009 og det har kun gått en vei siden da. På North Stand står vi tett som hagel og ser kampen. Hjemmelaget er klart best og vinner matchen 2 - 0. Dagens «Daggers» er midtbanekrigeren Stuart Thurgood og Steve Staunton`s utfordringer i Darlington ble ikke mindre etter denne kampen. Dagens tilskuerantall var 1.981 betalende. At engelsk fotball er populært i Norge fikk jeg nok et bevis på denne flotte lørdag i Dagenham. I pausen etter et toalettbesøk snublet jeg nesten over en norsk Derby-supporter, ingen mindre en Inge Haagensen. Han er også groundhopper på sin hals og en stor bidragsyter i den norske supporterklubben. Vi vekslet noen ord og ønsket hverandre en god fotballweekend.

Etter kampen var målet St Pancras jernbanestasjon i London sentrum. Derfra toget jeg til småbyen Grantham og byttet til et skramletog som brakte med til Nottingham. Etter en kort taxitur var jeg ankommet hotellet Holyday Inn. Jeg benytter ofte denne hotellkjeden, mye fordi de har en god kvalitet på de detaljer jeg synes er viktig for et hotell.

Som dere sikkert husker spilte Argentina en meget viktig match mot Peru denne kvelden og det var godt å slappe av på rommet og se kampen live på Sky Sports utover natten.

Og hvilken match!

Maradona fikk siste stikk med seier og noen «adult meldinger» til media i etterkant. Det blir søndag og nå skal jeg besøke verdens eldste ligaklubb. Notts County er klubben og den ble grunnlagt i 1862. Jeg har gledet med lenge til å se Meadow Lane Stadium, som ble åpnet i 1910.

I Robin Hood-land

En flott moderne arena som tar hele 20.300 tilskuere. Den siste sesongen de var i toppligaen var i sesongen 1991/1992, sesongen før 1. divisjon ble Premier League. I den siste tiden har klubben vært mye i media på grunn av svenske Sven-Gøran Eriksson. Svennis overrasket alle med å ta en Director Of Fotball-rolle i klubben. Han har med seg som alltid Tord Grip, som har tittelen General Advisor. Hovedmålet i denne tradisjonsrike klubben er Premier League, og det skal gjennomføres med kapital fra Qadbak Investments Ltd. Ryktene sier det er pengesterke familier fra Midtøsten og Europa som står bak Qadbak I Ltd. De støtter også BMW Sauber Formula One team. Mange sperret opp øynene da Svennis sa hans nye utfording var å få Notts County opp til Premier League. Ingen umulighet, men jeg tror han vil slite med å lykkes!

«The Magpies» innehar en 6. plass foran helgens kamper i League 2 og dagens motstander er sørkystlaget Torquay United. Hjemmelaget har spilt bra på hjemmebane denne sesongen og står med fire seiere og en uavgjort. Klubben fra Devonshire sliter i bunnen av tabellen og trenger sårt poeng. Kampen har kick off 17.15 lokal tid, så da fikk man tid til se seg omkring i Nottingham sentrum. Jeg ble overrasket over hvor hyggelig og intimt bysentrum var og denne søndagen var det markedsdag. Det betød mange spennende boder med salg av varer og mat fra alle kanter av verden. En asiatisk nudelrett med biff smakte fortreffende. Været i Nottingham var strålende, ingen skyer å se og dagen var fortsatt ung.

Englands eldste serveringsted/pub.Englands eldste serveringsted/pub.

Som dere vet er vi i området der Robin Hood levde. Robin Hood er en berømt, legendarisk skikkelse. Hans eksistens har ikke kunnet påvises historisk, men det har vært gjort mange forsøk. Han var en meget god bueskytter som stjal fra de rike og ga til de fattige. Ved Nottingham Castle kan du se Robin Hood-statuen og her kan du lese om hans liv. Mange tror han levde i perioden høymiddelalderen (1150 til 1300). Like ved Nottingham Castle treffer du på englands eldste serveringsted/pub. Stedet har det meget spesielle navn Trip to Jerusalem Inn. Et utrolig sjarmerende bygg som ble åpnet i året 1189. Her får du blant annet servert lokalt øl og de skrøt av sine gode middagsretter. Jeg fikk kun tid til en pint med en lokal Ale, men den smakte da også utsøkt. Tiden flyr fort i hyggelig lag og i byen Nottingham trivdes jeg. Men nå ønsker jeg å se League 2 fotball.

Schmeicel på tribunen?

Meadow Lane er ca 1 km fra jernbanestasjonen. Må innrømme at jeg ble irritert over den dårlige skiltingen mot Meadow Lane fra sentrum, brukte unødvendig tid å finne frem. Men da jeg så stadion ble all irritasjon visket vekk og jeg langet ut mot klubben som har Peter Trembling som Chairman. Morsomt å vite er at Nottingham Forest og Notts County er ligaklubbene som er nærmest hverandre i antall meter. Kun elven River Trent skiller de rivaliserende klubber.

At denne klubben befinner seg i League 2 er ikke til tro. Her ligger alt til rette for fotball på toppnivå.

Klubbens Mug ble kjøpt og deres kampprogram er knallbra. En kampbillett ble kjøpt for £20 og navnet på tribunen jeg skal sitte er Derek Pavis (Main) Stand. Kampen vises på SkySports, men likevel kommer det 8.812 supportere og støtter sin kjære klubb. Bortelagets supportere kunne ikke være flere en 100 blodfans.

1. omgang var den klart beste og hjemmelaget spilte meget godt og ledet 2 - 0. Særlig frisparkmålet til Ben Davis var en perle. Men Torquay reduserte like før pause og fikk blod på tann. 2. omgang var en svak affære, men bortelaget fikk sin utlikning på Notts County keeper Kasper Schmeichel. Dansken som er sønn av Manchester United legenden Peter Schmeichel. Et keepertalent som fikk muligheten i Manchester City, men ble etter hvert lånt ut til klubber som Cardiff City, Bury og Coventry City. I sommer kjøpte Notts County dansken fra Man City for en ukjent sum. Kasper er født i 1986, så han har stadig karrieren foran seg! Det ryktes også at pappa Peter så denne kampen fra tribuneplass. Kampen ebber ut til 2 - 2, et rettferdig resultat etter spill og sjanser.

Dagen etter Torquay-kampen fikk manager Ian McParland sparken, så det er mye som skjer i kulissene i denne klubben. Caretaker managers er nå ex. Birmingham City/Derby County spilleren Michael Johnson og mer ukjente Dave Kevan. Kvelden avsluttes med en bedre middag.

Mandagsmorgen toget jeg til London og fra Stansted Airport brakte Ryanair meg trygt til Torp.

Reisetips:

Et besøk til byen Nottingham kan anbefales på det sterkeste. Nok en groundhoppertur er gjennomført og 75 baner er nå besøkt i ligasystemet. Det går sakte, men sikkert mot de 92 baner som er det magiske antall. Neste bane som skal besøkes er Madejski Stadium i Reading, i forbindelse med Birmingham City sin bortekamp (mandag 9. november) mot Liverpool på Anfield Road.

Keep Right On!

«Bluenose» Trond

Tribunen på Meadow Lane, Notts County - verdens eldste ligaklubb.Tribunen på Meadow Lane, Notts County - verdens eldste ligaklubb.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Norsk melkeproduksjon må kuttes med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Du trenger ikke å gå til legen om du er frisk08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Statsministeren hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne22:44 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22 De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21 Ny smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 – En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Byggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener regjeringen går feil vei12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum
Siste nytt
10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerNorsk melkeproduksjon må kuttes med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilDu trenger ikke å gå til legen om du er frisk08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeStatsministeren hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26PolitikkNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne22:44SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22NorgeDe sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21SportNy smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29Norge– En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenByggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener regjeringen går feil vei12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus