Kjøper frimurer- hemmeligheter

Bildet er fra et av de rituelle rom hos Den Norske Frimurerordenens Stamhus i Oslo under et besøk av Kong Harald i 1994.
Bildet er fra et av de rituelle rom hos Den Norske Frimurerordenens Stamhus i Oslo under et besøk av Kong Harald i 1994.

<pAvsløringer av hemmeligheter i frimurerlosjen topper boklista.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roger Karsten Aases bok fra Frimurerlosjens indre topper forrige ukes bestselgerliste for generell litteratur, skriver bransjebladet Bok og Samfunn.

Aase ble tatt opp i Den Norske Frimurerordenen i 1993 og steg i løpet av sine 15 år til niende grad i brorskapet. Aase er en av de få som har meldt seg ut av losjen. Med boken «Frimurernes hemmeligheter» bryter han sitt taushetsløfte og forteller om seremonier og sosialt liv innad i losjen.

Den Norske Frimurerorden har i dag 18 500 medlemmer og er en sammenslutning for kristne menn fra ulike samfunnslag og yrkesgrupper. Medlemskap må komme på grunnlag av to anbefalinger fra andre frimurere, og forutsetter god økonomi og et godt omdømme. I losjen utføres ritualer og seremonier som er hemmelige for utenforstående.

Med «Frimurernes hemmeligheter» og Laila Lanes beretning om livet med sin Alzheimersyke mann Jan Henry T. Olsen «Skynd deg å elske» har Kagge Forlag kapret både første og andreplass på bestselgerlista for generell litteratur. På tredjeplass ligger Kjetil S. Østlis bok om miljøet rundt Tveitagjengen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus