Sett av 2,7 millioner

Vokalist Bono og trommis Larry Mullen Jr. foreviget på scenen i Pasadena tidlig i morges hvor de spilte sammen med resten av U2 på en konsert som ble streamet direkte gjennom YouTube. Foto: Chris Pizzello (AP Photo/Scanpix)
Vokalist Bono og trommis Larry Mullen Jr. foreviget på scenen i Pasadena tidlig i morges hvor de spilte sammen med resten av U2 på en konsert som ble streamet direkte gjennom YouTube. Foto: Chris Pizzello (AP Photo/Scanpix)

<p2,7 millioner så U2 på YouTube.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Klokken 10 i formiddag, fire timer etter at U2 gikk på scenen i Pasadena, California, klokken 05.30 i morges norsk tid, hadde drøye 1,3 millioner mennesker verden rundt fulgt konserten som har vært streamet gjennom YouTube. I ettermiddag er tallet oppe i 2,7 millioner.

Drøm ble virkelighet

Det irske bandet har lenge ønsket å gjennomføre et stunt som gir fansen verden over mulighet til å følge dem direkte under en av sine konserter. I samarbeid med YouTube er altså ideen nå blitt virkelighet.

Det er ifølge Sky News første gang et verdenskjent band av dette kaliberet sender en konsert gratis over Internett, med YouTube som offisiell samarbeidspartner og ansvarlig for gjennomføringen av sendingen.

Det er foreløpig ikke rapportert om overbelastning av serverne til YouTube, som i forkant var trygge på at de ville mestre trøkket til millioner av fans som ville følge verdensstjernene på direkten.

Du kan rekke «reprisen»

De 1.348.228 menneskene som har logget seg på for å se konserten til nå (klokken 10.00 norsk tid, red.anm.) kan få følge av ytterligere tusener da konserten streames to ganger i reprise på rad. Dette betyr at om du var blant dem som ikke sto opp tidlig nok i morges for å se U2 live på nettet fremdeles har en mulighet hvis du er rask på avtrekkeren.

U2 live fra Pasadena kan du se her: http://www.youtube.com/user/U2official.


Oppdatert: Mandag ettermiddag har mer enn 2.7 millioner mennesker vært innom YouTubes konsertoverføring fra Pasadena. I tillegg til de 96.000 publikummere som var til stede på arenaen.

Personvernpolicy