Meny

Karzai sår tvil om USAs pålitelighet

I et intervju med CNN retter Afghanistans president en pekefinger mot USA, og setter spørsmåltegn ved om landet er en pålitelig samarbeidspartner. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Hamid Karzai setter spørsmålstegn ved om USA er til å stole på i forholdet til Afghanistan.

Karzai gikk nylig med på å akseptere et det avholdes en andre valgomgang i Afghanistan etter det omfattende jukset som ble avdekket i første runde 20. august.

I et intervju med CNN rettet den afghanske presidenten en pekefinger mot USA.

– Er USA en pålitelig partner for Afghanistan? Er Vesten en pålitelig partner for Afghanistan? Er løftene vi er blitt gitt innfridd? Har vi blitt behandlet som en partner, spør Karzai i intervjuet.

Han sier videre at partnerskap for ham forutsetter at afghanske liv og eiendom blir respektert, så vel som landets tradisjoner. Han ønsker også å vite hvilken retning forholdet mellom Afghanistan og Vesten er i ferd med å ta.

Karzai understreker også at anklagene om valgfusk er blitt blåst ut av proporsjoner.

– Det var noen få feil, noen tilfeller av juks, innrømmer Karzai, som likevel hevder at valget i all hovedsak var «fritt og rettferdighet». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus