Meny

- Pengeutpressere går etter skattelistene

Bjørn Åge Hansen, stasjonssjef på Sentrum politistasjon i Oslo, sier pengeutpressere har truet flere personer med solide formuer. Foto: Scanpix  Montasje: ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mangemillionær i Oslo fikk i helgen et trusselbrev med beskjed om å legge 150.000 kroner i en papirpose i hagen, ellers ville kidnappere skade familien hans.

– Det var en ubehagelig og uvirkelig opplevelse. Både kona og jeg ble veldig engstelige over trusselen. Vi har passet ekstra godt på barna i helgen og kommer til å si fra til skolen om brevet, sier mannen til VG.

Mannen er langt fra den eneste mottakeren av brevet med det uhyggelige innholdet.

– Seks personer har anmeldt forholdet og et tjuetall har ringt og informert om brevet i løpet av helgen, sier Bjørn Åge Hansen, stasjonssjef på Sentrum politistasjon i Oslo.

Utpresserne går ifølge politiet etter personer med solide formuer:

– Dette er en masseutsendelse der folkene bak trolig har tatt utgangspunkt i skattelistene og plukket ut dem med mye penger, sier Hansen.

Selv om brevene har truende innhold og skaper frykt ber politiet mottakerne om å ikke være engstelige.

– Basert på tidligere erfaringer, tror vi ikke truslene blir satt i verk, mener stasjonssjefen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus