Håpet brast for Bodø/Glimt

Stabæks Daigo Kobayashi (t.h.) setter inn 1-0 på frispark bak B/G-keeper Pavel Londak under eliteseriekampen mellom Stabæk og Bodø/Glimt på Telenor Arena søndag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Stabæks Daigo Kobayashi (t.h.) setter inn 1-0 på frispark bak B/G-keeper Pavel Londak under eliteseriekampen mellom Stabæk og Bodø/Glimt på Telenor Arena søndag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

<p0-2-tap for Stabæk fjernet alt håp om videre spill i eliteserien for Bodø/Glimt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bodøværingene måtte vinne på Fornebu for å holde liv i håpet, men oppgaven ble for stor. Fjorårets seriemester vant lett 2-0, sendte den siste spikeren i Bodø/Glimt-kista og sikret samtidig bronsemedalje i årets serie.

Det betyr blant annet 3,3 millioner kroner fra Norsk Toppfotball og kvalifiseringsspill til neste års europaliga.

Gjestene fra nord kan forberede seg på et langt mindre lukrativt fotballiv. Den siste seriekampen mot Odd Grenland på Aspmyra blir kun et pliktløp før kortene legges til førstedivisjonsspill i 2010.

Hjemmekompleks

Trener Kåre Ingebrigtsen blir med videre. Det gjør også veteranene Runar Berg og Stig Johansen. Hva som er gått galt denne sesongen for laget som ble nummer fire i fjor? Tapet av spillere som Birkir Bjarnason og Trond Olsen er litt av forklaringen.

Lønnskutt og økonomiske krisetider har heller ikke hjulpet på verken humør eller poengsanking for et lag som først og fremst har underprestert på hjemmebane. På det punktet er trener Ingebrigtsen krystallklar.

– Det er ikke i denne kampen eller i andre bortekamper det svikter. Det er hjemme vi har vært for dårlig. Jeg tenker blant annet på tapet for Lyn Oslo og ellers for mange uavgjorte kamper, oppsummerte Ingebrigtsen.

Tre bak «skjema»

Under spillets gang hadde han heller ikke mye å glede seg over. Lysten til å vinne var nesten mindre enn frykten for å tape hos de gule fra Bodø. Da ble resultatet deretter.

Daigo Kobayashi sendte et frispark rett i mål i første omgangs siste spilleminutt, japanerens åttende seriescoring i år. Daniel Nannskog sikret seieren 73 minutter ut i kampen, veteranspissens 13. mål i årets eliteserie. Og med én kamp igjen, Sandefjord borte, er Nannskog bare tre mål bak de 16 han stoppet på i fjor. Det på trass av at «servitørene» Veigar Páll Gunnarsson og Alanzinho forsvant før sesongstart.

Nannskog gleder seg over mye av det som har skjedd i år, men han etterlyser både investorer og forsterkninger.

– Vi trenger noen som kan gå inn med penger. I Europa har vi vært for tynne. Det bør vi rette på neste sesong, sa 35-åringen etter kampslutt. (©NTB)

Personvernpolicy