Godsets redningsmann

REDNINGEN: Marcus Pedersen. Foto: Scanpix.

<pMarcus Pedersen (19) skjøt Strømsgodset til fornyet kontrakt i eliteserien da han ble matchvinner i 2-1 seieren mot Viking søndag.</p

Med sitt 10. seriemål avgjorde unggutten fra Hamar den uhyre viktige kampen da han fra spiss vinkel hamret inn 2-1-målet etter 76 minutter.

– Det er godt å ha følelsen av å redde plassen for Strømsgodset. Først bommet jeg, men så var det bare å kline til da jeg fant en åpning i vinkelen, sa 19-åringen.

Hjemmepublikummet fikk dermed se Strømsgodset-trener Ronny Deila (34) strippe helt ned til boxershortsen og ta armhevinger etter triumfen. Akkurat slik Deila hadde veddet om hvis drammenslaget reddet plassen i eliteserien.

– Jeg skulle ta enhånds armhevinger, men klarte ikke engang én. Dermed ble det på vanlig måte, forklarte Porsgrunn-mannen.

Hvilken dramatikk det ble på Marienlyst i den 29. og nest siste serierunden i årets eliteserie. Allerede etter 25 minutters i sin eliteseriedebut fikk Viking-målvakt Artur Kotenko (28) se det røde kortet. I duell med Strømsgodsets Marcus Pedersen tok estlenderen ballen med hånden utenfor 16-meteren, og fikk direkte rødt kort av dommer Tom Harald Hagen.

Viking-trener Uwe Rösler måtte dermed sette innpå nok en debutant, 17-åringen Aslak Falch i den svært viktige kampen for siddisene.

Vendte

Før det hadde Peter Ijeh seierssugne vikinger ledelsen da han fintet vekk tre Godset-forsvarere og fra 16 meter plasserte ballen elegant forbi Lars Ivar Moldskred.

Vertene kjørte etter dette over Viking, og det var helt fortjent da Godset-kaptein Alexander Aas utlignet i det 73. minutt.

Jubelen sto minst like høyt i taket da speakeren på Marienlyst fortalte at Molde ledet over Fredrikstad.

Mens Strømsgodset tok sin femte strake hjemmeseier, ble nok en nedtur for Viking-trener Uwe Rösler. Tyskeren har ikke opplevd å vinne på de siste ni kampene.

Den siste seieren kom 17. august.

– Vi ble straffet hardt. Utvisningen var i tøffeste laget av dommeren. Spillerne mine fortjente bedre etter innsatsen, mente Rösler.

Godset-sjanser

Det ble en forrykende åpning i nedrykksoppgjøret i Drammen da hjemmelagets Fredrik Nordkvelle traff stolpen allerede etter 28 sekunders spill.

I det 9. minutt var Marcus Pedersen nære på da han skjøt fra seks meter, men Artur Kotenko reddet mesterlig.

Peter Ijeh var nære på å doble ledelsen på en flott kontring etter 59 minuttet, men nigerianerens avslutning gikk i stolpen.

Vertenes press ble likevel for voldsomt og det var fortjent at drammenserne tok tre poeng og berget eliteserieplassen.

– Å beholde plassen i eliteserien er en stor prestasjon av et så ungt lag. Utviklingen blant spillerne har vært helt rå i løpet av året. Jeg mener dette laget er det mest spennende for framtiden i eliteserien, slo Ronny Deila fast.

Ousman Nyan (34) avsluttet en lang karriere og 218 eliteseriekamper for Strømsgodset ved å få spille de siste minuttene. (NTB)