Godsets redningsmann

REDNINGEN: Marcus Pedersen. Foto: Scanpix.
REDNINGEN: Marcus Pedersen. Foto: Scanpix.

<pMarcus Pedersen (19) skjøt Strømsgodset til fornyet kontrakt i eliteserien da han ble matchvinner i 2-1 seieren mot Viking søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sitt 10. seriemål avgjorde unggutten fra Hamar den uhyre viktige kampen da han fra spiss vinkel hamret inn 2-1-målet etter 76 minutter.

– Det er godt å ha følelsen av å redde plassen for Strømsgodset. Først bommet jeg, men så var det bare å kline til da jeg fant en åpning i vinkelen, sa 19-åringen.

Hjemmepublikummet fikk dermed se Strømsgodset-trener Ronny Deila (34) strippe helt ned til boxershortsen og ta armhevinger etter triumfen. Akkurat slik Deila hadde veddet om hvis drammenslaget reddet plassen i eliteserien.

– Jeg skulle ta enhånds armhevinger, men klarte ikke engang én. Dermed ble det på vanlig måte, forklarte Porsgrunn-mannen.

Hvilken dramatikk det ble på Marienlyst i den 29. og nest siste serierunden i årets eliteserie. Allerede etter 25 minutters i sin eliteseriedebut fikk Viking-målvakt Artur Kotenko (28) se det røde kortet. I duell med Strømsgodsets Marcus Pedersen tok estlenderen ballen med hånden utenfor 16-meteren, og fikk direkte rødt kort av dommer Tom Harald Hagen.

Viking-trener Uwe Rösler måtte dermed sette innpå nok en debutant, 17-åringen Aslak Falch i den svært viktige kampen for siddisene.

Vendte

Før det hadde Peter Ijeh seierssugne vikinger ledelsen da han fintet vekk tre Godset-forsvarere og fra 16 meter plasserte ballen elegant forbi Lars Ivar Moldskred.

Vertene kjørte etter dette over Viking, og det var helt fortjent da Godset-kaptein Alexander Aas utlignet i det 73. minutt.

Jubelen sto minst like høyt i taket da speakeren på Marienlyst fortalte at Molde ledet over Fredrikstad.

Mens Strømsgodset tok sin femte strake hjemmeseier, ble nok en nedtur for Viking-trener Uwe Rösler. Tyskeren har ikke opplevd å vinne på de siste ni kampene.

Den siste seieren kom 17. august.

– Vi ble straffet hardt. Utvisningen var i tøffeste laget av dommeren. Spillerne mine fortjente bedre etter innsatsen, mente Rösler.

Godset-sjanser

Det ble en forrykende åpning i nedrykksoppgjøret i Drammen da hjemmelagets Fredrik Nordkvelle traff stolpen allerede etter 28 sekunders spill.

I det 9. minutt var Marcus Pedersen nære på da han skjøt fra seks meter, men Artur Kotenko reddet mesterlig.

Peter Ijeh var nære på å doble ledelsen på en flott kontring etter 59 minuttet, men nigerianerens avslutning gikk i stolpen.

Vertenes press ble likevel for voldsomt og det var fortjent at drammenserne tok tre poeng og berget eliteserieplassen.

– Å beholde plassen i eliteserien er en stor prestasjon av et så ungt lag. Utviklingen blant spillerne har vært helt rå i løpet av året. Jeg mener dette laget er det mest spennende for framtiden i eliteserien, slo Ronny Deila fast.

Ousman Nyan (34) avsluttet en lang karriere og 218 eliteseriekamper for Strømsgodset ved å få spille de siste minuttene. (NTB)

Personvernpolicy