Kvalik for Fredrikstad

NEDTUR: Fredrikstad og Ardian Gashi ligger dårlig til. Foto: Scanpix.

<pMakhtar Thioune og José Mota sikret sølvmedaljene for Molde da de scoret mot Fredrikstad. Molde vant til slutt 2-1 etter en dramatisk avslutning på kampen. </p

Molde ligger nå tre poeng foran Stabæk og har åtte plussmål å gå på før hjemmemøtet mot Lillestrøm i siste runde.

Både Molde-trener Kjell Jonevret og kaptein Daniel Berg Hestad var godt fornøyd med seieren og nesten garantert sølvmedaljer.

– Det er femte gang jeg tar sølv bak Rosenborg, sa Berg Hestad etter kampen

– Jeg har en god følelse nå, og vi har gjort en god sesong.

Jonevret gleder seg til cupfinalen, men håper også på en skikkelig folkefest i siste runde hjemme i Molde.

– Mye skal gå galt om det ikke blir sølv nå, og jeg håper det blir fest neste helg.

Østfold-oppgjør

Fredrikstad må belage seg på å møte erkerival Sarpsborg i kvalifisering for å berge eliteserieplassen.

Fredrikstad-trener Tom Nordlie var ganske rolig etter kampen.

– Jeg viste dette var et av tre mulige scenarioer, og vi må fokusere på at vi skal gjøre det selv, sa Nordlie, som var litt bitter for å tape en kamp han mente de førte.

– Vi hadde stang ut før vi slapp inn to merkelige mål. Det ble litt Hawaii på slutten, men alt i alt syntes jeg vi var best, sa Nordlie.

Han hadde 100 prosent uttelling på hjemmebane som Fredrikstad-trener, og var avhengig av nok en seier for å kunne unngå kvalifisering. Slik skulle det ikke gå i et en fotballkamp som virkelig våknet til liv de siste ti minuttene. Først gjorde Makhtar Thioune det meste selv da han skar inn fra venstre og banket ballen i motsatt hjørne etter 82 minutter.

Mota økte

Thioune pådro seg gult kort etter feiringen før han ble tatt av banen. Kun tre minutter senere var det duket for 2-0 ved José Mota etter svakt forsvarsspill. Fredrikstad klarte å mobilisere en sluttspurt, og reduserte på straffespark ved Ardian Gashi med tre minutter igjen av ordinær tid. Det åpnet seg naturlig store rom mot slutten for Molde, og romsdalingene hadde et par store sjanser til å punktere kampen.

Før Molde tok ledelsen var Fredrikstad nærmest scoring. Éverton Santos da Costa har vist god form i de siste kampene, og var også søndag Fredrikstads beste offensive spiller.

Men han lyktes ikke med å få uttelling på sjansene i søndagens kamp. Nærmest scoring for hjemmelaget var Alex Valencia tidlig i 2. omgang, men avslutningen traff stolperoten og gikk utenfor. (©NTB)