Mjelde straffet Vålerenga

TO MÅL: Erik Mjelde senket egenhendig Vålerenga. Foto: Scanpix.

<pTo scoringer av Erik Mjelde (25) sørget for Sandefjords første seier mot Vålerenga noensinne i eliteserien søndag.</p

Stort mer var det ikke å spille om for to lag liggende i ingenmannsland på tabellen når kun én serierunde gjenstår.

Mens oslolaget fikk brutt sin seiersrekke etter fire strake og mislyktes med å tangere klubbrekorden på fem (1966, 1983 og 2005), fortsatte vestfoldingene med sin fjerde triumf på rad i eliteserien med 2-1-seier.

Tiende mål

Mjelde fikk sjansen fra straffemerket like før pause etter at Ørjan Røyrane var blitt felt på klønet Vålerenga-vis. Den tidligere Brann-spilleren ble årets første suksessrike straffesparkeksekutør mot VIF-keeper Troy Perkins.

Vålerenga slo tilbake og utlignet ni minutter ut i annen omgang ved Jarl André Storbæk. Men nye ni minutter senere satte Mjelde inn sitt annet og Sandefjords seiersmål etter at Perkins måtte gi retur.

Scoringen var Erik Mjeldes tiende for sesongen.

– Erik Mjelde har vært veldig god denne sesongen, og han spilte en riktig fin kamp, konkluderte Sandefjord-trener Patrick Walker ifølge VG Nett.

Stang-ut

Oslo Øst-laget skapte mest før pause. Også annen omgang startet laget best. André Muri fikk raskt en målsjanse umarkert fem meter foran gjestenes mål, men greide å sette ballen i tverrligger og over med hodestøtet.

Med Vålerengas tap og Odd Grenlands seier over fortapte Lyn Oslo (4-1), er alt håp om europacupspill i Oslo ute. Vålerenga er på sjuende- og Sandefjord på åttendeplass med én kamp igjen å spille.

Det var to måneder og en dag siden Sandefjord sist vant en bortekamp i eliteserien; 1-0 mot Brann. (©NTB)