LSK reddet plassen

KAMP: Muskler var det som spilte mest inn da LSK slo Brann søndag. Foto: Scanpix.
KAMP: Muskler var det som spilte mest inn da LSK slo Brann søndag. Foto: Scanpix.

<pDødballer er en klassisk Lillestrøm-oppskrift, og den virker fortsatt. De gulsvarte blir å se i eliteserien nok en sesong.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Utrolig deilig. Vi har vært gode på dødballer hele sesongen og toppet det med tre scoringer i kveld, sa LSKs jernstopper Frode Kippe til NTB.

Ingen har spilt lenger i toppserien enn Lillestrøm. Stasjonsbyen har vært representert på øverste nivå siden 1975. Henning Bergs unge mannskap har ikke klart å ta et endelig farvel med nedrykksstriden denne sesongen, men med søndagens 3-1-seier mot Brann er statusen som eliteserielag intakt.

– Vi visste hva som sto på spill i dag. Dette har vært en utrolig tøff sesong etter at vi nærmest var hektet av i starten med ni kamper uten seier, sa Kippe.

Først mot Strømsgodset i den tiende serierunden kom sesongens første gulsvarte trepoenger.

Presterte når de måtte

Kanarifuglene fikk en knallstart på søndagens batalje da Steinar Pedersen (34) skallet inn 1-0 etter bare sju minutters spill i høstmørket på Åråsen. Pedersen, i sin tid mesterligavinner med Borussia Dortmund, har vært en meget viktig spiller for LSK i høstsesongen, og trener Berg må nok innse at det var en feil å låne ut den allsidige backen til Strømsgodset (vårsesongen) like før sesongstart.

På overtid i første omgang kunne lillestrømlingene juble enda mer. Frode Kippe (31), klassisk stor, duellsterk LSK-stopper, doblet umarkert ledelsen med en nikk fra fem meter. Brann-forsvaret var ikke å se, slik at Kippe fikk en sjeldent enkel jobb med å sette inn sitt femte seriemål for sesongen.

– Vi har tatt jevnt og trutt med poeng i sesongens to siste tredeler, men det ble litt vel spennende mot slutten. Heldigvis presterte vi når vi måtte. En god kamp der vi viste god moral og sterk innsats, sa Kippe.

– Jeg lå litt og vaket i offside og ventet på at Brann-forsvaret skulle falle av. Han som fulgte meg glapp tidlig i markeringen, og jeg ble stående alene. Det var utrolig godt å prikke den, fortsatte den tidligere Liverpool-spilleren.

Flest annenplasser

Branns Rodolph Austin reduserte med en rakett tidlig i annen omgang, men dette var kvelden der LSKs dødballer skulle avgjøre.

Et lite kvarter før slutt kunne Espen Søgård, banens ener, sette inn 3-1 på en retur.

Ingen har flere annenplasser i norsk toppserie enn Lillestrøms sju, men denne sesongen har det meste dreid seg om et nedrykksspøkelse som ikke vil slippe taket før i den 29. runden.

Med ny kontrakt puster gigantene fra Åråsen ut. Ungdomssatsingen kan fortsette, og neste sesong vil målet være å etablere seg blant de fem-seks beste lagene i norsk fotball.

Det bør seriemesterne fra 1989 ha alle forutsetninger til. (©NTB)

Personvernpolicy