Meny

30 arrestert i fotballbråk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo har innbrakt et trettitalls personer etter fotballbråk ved Ullevaal stadion søndag kveld.

I Lillestrøm ble seks personer innbrakt.

Politiet i Oslo fikk først melding om bråk på og utenfor Café Abel på John Collets plass i Sognsveien.

Brannvesenet varslet

–30-40 såkalte «casuals» var samlet og stemningen var veldig amper. Etter hvert dro de mot Ullevaal hvor de kastet nødbluss rundt seg. Vi fryktet at det kom til å bli ille om de kom inn på stadion og var redd noe kunne ta fyr. Så vi trådte til og fikk stanset dem, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Ambulanse og brannvesen ble varslet i tilfelle brann. Totalt ble drøyt 30 såkalte casuals innbrakt og etter tur transportert inn til arresten.

– Jeg tipper at de fleste blir innbrakt for noen timer og så sluppet løs med en formaning. Jeg vet ikke hva den enkelte har gjort, så det kan hende noen blir sittende, sier Hjulstad.

Slåsshansker og tannbeskyttelse

Også i Lillestrøm måtte politiet gripe inn for å forhindre bråk. Seks brannsupportere ble først stoppet av politiet i Oslo hvor de måtte gi fra seg slåsshansker og tannbeskyttelse, opplyser Romerike politidistrikt.

Senere ble de seks pågrepet i Lillestrøm og måtte sitte i arrest i fire timer etter politiet fikk melding om en planlagt slåsskamp mellom supportere fra Brann og LSK. I tillegg ble en buss med 12 Lillestrøm-supportere stoppet. Personene ble visitert og bedt om å holde seg unna fotballkampen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus