Everton fortsetter å slite

MATCHVINNER: Ivan Klasnic senket Everton med sitt 3-2-mål fire minutter før slutt. Foto: AP

<pEverton tapte 2-3 borte mot Bolton søndag. Blåtrøyene fra Liverpool fortsetter dermed å famle på nedre halvdel av tabellen.</p

Everton klarte ikke å reise seg etter det forsmedelige stortapet (0-5) borte mot portugisiske Benfica i europaligaen torsdag. Men der David Moyes’ menn var sjanseløse om poeng i Portugal, var laget lagt nærmere mot Bolton.

Kampen startet ikke bra for bortelaget. Etter 16 minutter puttet Lee Chung-yong inn 1-0 til Bolton. Sørkoreaneren skjøt ballen til høyre for keeper Tim Howard, som var sjanseløs.

Elleve minutter senere økte Gary Cahill til 2-0 i en periode der Everton var i ferd med å få skikk på spillet sitt. Men gjestene ga ikke opp. Fem minutter senere banket Louis Saha inn reduseringsmålet.

I det 55. minutt sørget Marouane Fellaini for balanse i målprotokollen med sin knallharde 2-2-scoring.

Ikke lenge etter utligningen fikk bortelaget en gedigen mulighet til å gå opp i ledelsen. Unge Dan Gosling dro seg fri fra sin oppasser, men bestemte seg for på uforklarlig vis å avslutte selv - til tross for at både Jo og Jack Rodwell stod helt alene på tre meters hold uten en eneste Bolton-spiller foran seg og med keeper Jäskelaainen helt utspilt. Hadde Gosling dyttet ballen videre ville det vært tidenes miss om ballen ikke hadde sneket seg over målstreken.

Det så lenge ut til at lagene skulle dele de sårt tiltrengte poengene. Kroatiske Ivan Klasnic ville det imidlertid annerledes. Fire minutter før slutt skjøt han inn 3-2 til Bolton.

Bolton og Everton står dermed med 11 poeng etter ni spilte kamper. Lagene ligger på henholdsvis 12.- og 14.-plass på tabellen.