Meny

Her blir det massiv kø i morra

Her blir det massiv kø i morra

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bli utfordrende for bilister i rushtrafikken på E18 inn til Oslo mandag. Da stenges Festningstunnelen delvis.

120.000 biler passerer daglig på E18 og E6 i Bjørvika-området. Trafikken vil komme til å gå saktere mandag fordi kapasiteten reduseres fra tre til to felt i forbindelse med koblingen av senketunnelen i sjøen i Bjørvika til Festningstunnelen. Dette arbeidet vil pågå fram til 5. mai neste år, opplyser Vegvesenet.

Ruter, NSB og Statens vegvesen oppfordrer bilistene til å bruke buss, bane og tog i tiden som kommer. Men problemet er at kapasiteten på store deler av kollektivtrafikken allerede er sprengt, skriver Budstikka.no.

Informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB sier til avisen at NSB ikke har flere togsett å sette inn. Han anbefaler passasjerer å ta et tidligere tog for på den måten å øke sjansen for å komme fram til jobben tidsnok.

Informasjonssjef Gry Isberg i Ruter sier at de ikke vil utvide rutetilbudet, men de vil se på eventuelle konsekvenser og sette inn flere busser for å ta unna trafikken på de oppsatte avgangene. Hun anbefaler folk å bruke reiseplanleggeren på trafikanten.no for å finne alternative reisemåter.

– Vi ser for oss at denne kapasitetsreduksjonen vil bety økte køer i rushtiden. Folk må belage seg på at rushtrafikken vil gå enda saktere, sier kommunikasjonsrådgiver for Bjørvika-prosjektet Kjell Solem i Statens vegvesen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus