Torres frelste Liverpool

AVGJØRENDE: Fernando Torres scoret det avgjørende 1-0-målet for Liverpool etter 65 minutter. På overtid kontret David N'Gog inn 2-0. Foto: Reuters

<p– Dette laget er ikke så dårlig som folk tror, sier Liverpool-manager Rafa Benítez etter seieren over Manchester United.</p

KAMPFAKTA

Liverpool–Manchester United 2–0:

Anfield

Dommer: Andre Marriner

Mål: 1–0 Fernando Torres (65) 2–0 David N’Gog (90)

Gult kort: Mascherano, Carragher (Liverpool), Evra, Berbatov, Vidic (Manchester United)

Rødt kort: Vidic 90 (Manchester United), Mascherano 90 (Liverpool)

Liverpool (4-2-3-1): José Reina – Glen Johnson, Jamie Carragher, Daniel Agger, Emiliano Insúa – Javier Mascherano, Lucas – Yossi Benayoun (Martin Skrtel 90), Dirk Kuyt, Fabio Aurélio – Fernando Torres (David N’Gog 81)

Manchester United (4-4-2): Edwin van der Sar – John O’Shea, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra – Antonio Valencia, Michael Carrick, Paul Scholes (Nani 74), Ryan Giggs – Wayne Rooney, Dimitar Berbatov (Michael Owen 74)

(ABC Nyheter): Liverpool–Manchester United 2–0.

Årets suverent største kamp så langt i Premier League sto om Liverpools liv som gullkandidat denne sesongen.

Med et nytt nederlag for klubben som allerede har tapt fire ligakamper, ville de realistiske forventningene bli justert til kamp om Champions League-plass.

Men en ny Liverpool-nedtur ble ikke noe tema.

For Fernando Torres påtok seg rollen som livredder.

Superspissen ga Liverpool ledelsen midt i annen omgang. Mot slutten tok oppgjøret helt av. Nemanja Vidic og Javier Mascherano ble begge utvist, før David N’Gog satte inn 2–0.

– Vi viste stor pasjon og karakter, og spilte godt til tider. Men spesielt mentaliteten, at spillerne jobbet sammen fra start, var avgjørende, sier manager Rafa Benítez.

Liverpool slo tilbake da klubben måtte.

– Det var en massiv seier. Vi måtte vinne for å være med i gullkampen. Jeg er veldig glad for prestasjonen og tre poeng, sier Fernando Torres.

Se alle høydepunktene fra Premier League på ABC Nyheter.

Liverpool farligst før pause

Anfield, som for øvrig var fylt av badeballer før kampstart, kokte fra første sekund, ytterligere oppildnet av at Torres i motsetning til Steven Gerrard ble kampklar etter skade.

Torres satte fart i en Liverpool-offensiv som har skrantet lenge. Men det var Fabio Aurélio som sto for to av de største sjansene før pause. Nærmest kom han etter et kvarter.

Da brassen finstile venstrebeinet på et frispark, måtte 197 cm Edwin van der Sar ut i full strekk for å slå ballen unna krysset.

Første omgang var intens, full av temperatur og storslagen stemning på tribunene – og med et visst Liverpool-overtak.

Dirk Kuyt misset en god sjanse kort etter Aurélios nesten-perle, men Uniteds offensiv – anført av en leken Dimitar Berbatov – var ikke ufarlig.

Straffesituasjoner

21 minutter inn i oppgjøret radet gjestene opp et flott angrep, og leverte Rooney i strålende avslutningsposisjon, men headingen gikk i klypene på Pepe Reina.

Dommer Andre Marriner fikk som ventet ingen enkel oppgave. Hver sin gang skrek lagene på straffe.

Først da Jamie Carragher hugget ned Michael Carrick (og var på ballen), så da Kuyt ble dratt overende – begge tvilstilfeller, uten at Marriner blåste.

Vertene gikk ut tøffere etter pause, strammet grepet fra start, men slet med å skape de nødvendige sjansene.

Helt til klokken passerte 64 minutter.

Da trakk Premier League-toppscorer Torres et varemerkemål opp av hatten.

Han havnet i løpsduell med Rio Ferdinand etter en stikker, var raskest og holdt United-stopperen råsterkt unna, og avsluttet eminent høyt i mål.

Anfield eksploderte, Rafa Benítez fortrakk ikke en mine – men på VIP-tribunen jublet eierne Tom Hicks og George Gillett ellevilt.

United satte inn Michael Owen kvarteret før slutt, til en viss pipekonsert. Etter 87 minutter var den gamle Liverpool-legenden nær ved å få et gjennombrudd, men ble dratt ned av Jamie Carragher på vei igjennom.

Carragher slapp unna med gult kort.

Det gjorde ikke Nemanja Vidic kort tid etter.

To røde og et mål i sluttminuttene

United-stopperen pådro seg sitt annet gule kort for dagen, og ble utvist for tredje gang på tre kamper (!) mot Liverpool.

Javier Mascherano meldte seg på i klubben fire minutter på overtid, da han så rødt for annen gang mot United på ett og et halvt år.

United trykket på for utligning mot slutten, men kom ikke nærmere enn et tverrliggerskudd fra Antonio Valencia.

I stedet fjernet vertene all tvil fem minutter på overtid. Torres-erstatter David N’Gog kom helt alene med keeper etter en kontring, trillet inn 2–0 og sendte alle med Liverpool-hjerte til himmels.

Liverpool vant kampen som måtte vinnes, og sørget for arbeidsro for manager Rafa Benítez.

Nå ligger laget fire poeng bak Manchester United på tabellen. Opp til ligaleder Chelsea er det seks.